Колись справжні хлопці носили рожеве

Родина
Юлія Малицька16 серпня 2014 о 11:321715 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Колись справжні хлопці носили рожеве
Рожевий висловлює рішучість, а блакитний більш делікатний і стриманий.

Колись справжні хлопці носили рожевефото з сайту welona.ru

Сьогодні це правило здається незаперечним: маленьких хлопчиків одягають переважно в блакитне або синє, дівчаток - звичайно ж, тільки в рожеве. Здається неймовірним, що колись все було якраз навпаки...

Рожеве і блакитне

"Це у вас хлопчик чи дівчинка?" Сьогодні таке питання зазвичай задавати не доводиться: як маленькі солдатики, немовлята одягнені в колірну уніформу. Рідко який хлопчик обходиться без блакитних речей, а вже дівчатка... Років до п'ятнадцяти багато начебто навіть не підозрюють, що бувають наряди іншого кольору, крім рожевого у всіх його відтінках - від ніжного "рожевого" до густого "кольору пінк".

"Кольороподіл" за статевою ознакою починається з народження: "Зі ста наборів для немовлят 90 витримані в кольорах" для дівчаток і "для хлопчиків". І лише в десяти відсотках випадків люди готові купити щось нейтральне - бежеве, наприклад. Однак, все-таки, мами хлопчиків більш вільні у своєму виборі, ніж мами дівчаток. Втім, це пов'язано з тим, що юні дами вже роки в три починають брати участь у виборі костюмів і вимагають неодмінно рожевого, тоді як хлопчаки презирливо поглядають на "ганчірки".

Колись справжні хлопці носили рожеве...

А адже все колись було навпаки. "Загальноприйнятим є правило, що хлопчикам передбачається носити рожеві речі, в той час як для дівчаток переважні сукні блакитного кольору, - повчав своїх читачок журнал мод" Ladies`Home Journal "у 1918 році.

Рожевий висловлює рішучість і, як і інші інтенсивні кольори, швидше відповідає чоловічий натурі, а блакитний більш делікатний і стриманий, що підкреслює природну красу юних дам".

"Time Magazin" до кінця тридцятих років публікував колірні рекомендації провідних нью-йоркських універмагів. І в них різні відтінки червоного незмінно передбачені для "юних чоловіків" і ніколи - для "юних дам". А взагалі Європа до Другої світової війни віддавала в дитячому одязі перевагу нейтральному білому кольору або не маркому чорному або коричневому, але коли йшлося про більш яскраві кольори, дотримувалася поділу: рожеве - для хлопчиків, блакитне - для дівчаток.

Торжество матроського костюма і ляльковий диктат

Поштовхом до зміни парадигм послужила мода на матроські костюмчики. На початку 20-го століття їх носили як хлопчики, так і дівчатка, але поступово вони були, так би мовити, закріплені за підростаючою сильною статтю. Остаточний "перерозподіл" рожевого та блакитного стався вже після Другої світової війни.

Колись справжні хлопці носили рожевефото з сайту ok.ru

Догодити юним покупницям та їх батькам поспішають не тільки індустрія одягу та іграшок. Уже давно випускаються рожеві меблі для дитячих кімнат, рожеві коляски, навіть рожеві велосипеди... Цілком природно, що якщо рожева спальня є у подружки, ваша дочка захоче таку ж.

Але мода, як відомо, вітряна особа. І експерти не виключають, що через півстоліття кольори знову можуть помінятися місцями. Може бути, перша ознака цього - модні зараз рожеві сорочки і рожеві краватки для чоловіків?

Матеріали з сайту mamaclub.ua

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter