Вчимося плести браслет з бісеру. Майстер-клас Еліни Гійомар.

Родина
Юлія Малицька18 липня 2014 о 13:2014927 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Вчимося плести браслет з бісеру. Майстер-клас Еліни Гійомар.
Хочете зайнятися чим-небудь цікавим і заспокійливим, тоді плетіння з бісеру - це те, що вам потрібно!

майстер клас

Еліна Гійомар - фіналістка конкурсу "Колобкова майстерня". Проживає у м. Полтава, закінчила 5-й клас, бісером захоплюється менше року, відвідує гурток «Господарочка». У вільний час присвячує себе й іншим захопленням : декупажу на свічках, виготовленню квітів з цукерок та квілінгу. Все, що створює власними руками дарує рідним та друзям.

В рамках конкурсу "Колобкова майстерня" Еліна презентує свій майстер-клас по плетінню браслета з бісера.

Для створення браслета потрібні:

1. Бісер 3-х видів (2 великих і 1 дрібний)

2. Ліска.

3. Ножиці.

4. Голка.

5. Застібки.

6. Ручшничок для зручності роботи з бісером.

Для роботи Еліна обрала бісер таких кольорів: рожевий (дрібний), білий і блакитний (великий). Відрізаємо 1-1,5 м ліски. З одного боку протягуємо голку, на яку нанизуємо бісер.

майстер клас

Дотримуємося такої послідовності: білий, 2 рожевих, блакитний, 2 рожевих, білий, 2 рожевих, блакитний. У останню блакитну намистину протягуємо інший кінець ліски і затягуємо так, щоб вийшло коло.

Вчимося плести браслет з бісеру. Майстер-клас Еліни Гійомар.

майстер клас

Тепер у нас два кінці. Наступне коло. Нанизуємо з одного боку: 2 рожевих, білу, 2 рожевих, блакитну. На інший кінець ліски: 2 рожевих, білу, 2 рожевих. Тепер з'єднуємо, протягуючи ліску через блакитну намистину. Замикаємо коло.

майстер-клас

Так у нас вийшла вісімка.

майстер-клас

Всі наступні кола створюємо за тією ж схемою.

майстер-клас

Ось такий рядок у нас вийшов.

майстер-клас

Довжину браслету підбирайте індивідуально, не робіть його надто тісним або завеликим.

майстер клас

На цьому етапі можна і закінчити виготовлення браслету. Він вже і так має гарний вигляд. Та Еліна техніку ускладнила і вирішила додати об'му прикрасі. Тому приступаємо до просесу обплетення браслету.

Нам знадобляться два вида бісера (великий і дрібний). Головне, щоб один з кольрів уже був би присутнім у нашому браслеті. Тому ми залишили великий білий і додали мілкий срібний. Він надасть браслету блиску. Відрізаємо приблизно 1 м. ліски. Краще хай буде більше чим не вестачить.

майстер клас

Протягуємо новий відрізок ліски через блакитну намистину, з якої починали плести браслет. Протягуємо так, щоб один кінець залишився довжиною приблизно 8 см. До нього ми будемо кріпити застібку. На довшу частину одягаємо голку і нанизуємо намиситни. Послідовність: 2 срібні, біла, 2 срібні.

майстер клас

Накладаємо набраний ряд поверх одного нашого кола і протягуємо ліску через блакитну намистину. Затягуємо.

майстер клас

майстер клас

І знову нанизуємо ряд: 2 срібні, біла, 2 срібні. Протягуємо через блакитну. Цей ряд ляже з протилежного боку. Так кожний наступний буде чергуватися: знизу-зверху.
майстер клас

Ост такий чудовий браслет у нас вийшов.

майстер клас

Тепер дуже важливий етап. Завершення роботи. З одного боку у нас залишилось три кінчика ліски, а з іншого - один. Беремо три кінчика і на відстані приблизно 12 см. відрізаємо. Тепер ці кінці протягуємо через блакитну кульку кілька разів, щоб закріпити. З іншого боку робимо теж саме з одним кінчиком ліски.

майстер клас

Тепер прикріпляємо застібки. Ці ж кінчики намотуємо в отвір застібки і пропускаємо через блакитну намистину, так повторюємо кілька разів. Зайве відрізаємо, залишивши кінчики по 2-3 мл. З іншого боку те ж саме.

майстер клас

Прикраса готова!

майстер клас

Цей майстер-клас показує лише одну з технік плетіння бісером. Навчившись, ви зможете удосконалювати свої навики. Спробуйте! У вас обов'язково вийде!

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter