Хліб без добавок неапетитно виглядає і швидко псується

Ситуація
Валентина Зайченко1 жовтня 2010 о 10:461155 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Хліб без добавок неапетитно виглядає і швидко псується
Фото www.xieergai.com Термін реалізації хліба з моменту діставання його з печі становить від 24 до 72 годин. Якщо ця цифра більша – без «втручання» консервантів не обійшлося.
Хліб без добавок неапетитно виглядає і швидко псується–  З початку року фахівці ДП «Полтавастандартметрологія» перевірили 907 кілограмів хлібопекарських виробів. Як не дивно, найчастіше бракували хліб з винятково натуральної сировини, – повідомив Віктор Мирунко, генеральний директор ДП «Полтавастандартметрологія». – Цей продукт швидко псується та пліснявіє, найменший недогляд за дотриманням технології випікання чи недоліки борошна відразу ж даються взнаки на «зовнішності» та смакових властивостях.

Відомо, що завдяки добавкам навіть з муки низьких сортів можна випекти білосніжний, пористий та хрумкий батон, який довгий час не втрачає своїх споживчих властивостей і не вкривається цвіллю.

Серед дорогих штучних «покращувачів» якості хлібобулочних виробів – витяжки із натуральних продуктів, наприклад, суха клейковина.

Але виробнику дешевше використовувати  хімічні добавки: аскорбінову чи інші кислоти, ферменти, емульгатори, розпушувачі. Вони дозволені Міністерством охорони здоров’я, але назвати продукт з їх використанням натуральним доволі важко.

Якщо хліб занадто крихкий, розсипається при розрізанні – у ньому багато штучних розпушувачів. Сохнуть, але не пліснявіють вироби з синтетичними антиоксидантами.

Тетяна Цирульник

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter