25 листопада перевірили складське приміщення, що у селищі Щербані Полтавського району.
Працівники відділу ветеринарної міліції, оперативники сектору протидії економічній злочинності Полтавського райвідділу спільно із СЕС та ветеринарною службою району знайшли там неприємний сюрприз.
Під час обстеження комісію шокували умови, в яких 42-річний підприємець, виходець з Азербайджану, зберігав рибопродукти, пише сайт mia.pl.ua. У неосвітленому складському приміщенні, із засміченою підлогою, провислою стелею і стінами, вкритими пліснявою, поряд з рибою лежали автомобільні шини, колеса, диски, бензобак та інші невиробничі предмети. Підприємець навіть не переймався питанням оформлення дозволів відповідних служб. У брудній холодильній камері виявили більше двох тон солоної риби, зокрема: понад 200 кілограмів оселедцю, майже півтори тони свіжомороженої мойви та 600 кілограмів в’яленої хамси. Під час перевірки з’ясувалося, що у підприємця відсутні ветеринарні документи, що підтверджують якість, походження продукції і журнал реєстрації температурних режимів. Микола Васюта, начальник відділу ветеринарної міліції УМВС області, зауважує, що знайдені в підсобному приміщенні сіль та різноманітні приправи (перець чорний, коріандр, лавровий лист) дозволяють припустити, що приміщення використовувалося не тільки для зберігання готового товару, але й для засолки риби. За виявлені порушення на приватного підприємця складено адміністративний протокол та вручено припис про призупинення роботи.