Гаряча десятка
Найкраща піца в Полтаві – таке завдання поставили ми собі за мету, відкриваючи піцерію на Браїлках. Район цей не надто розвинутий у плані харчування. Люди, що живуть на Браїлках зазвичай їдуть відпочивати і поїсти в центр міста або до
Гаряча десятка
Найкраща піца в Полтаві – таке завдання поставили ми собі за мету, відкриваючи піцерію на Браїлках. Район цей не надто розвинутий у плані харчування. Люди, що живуть на Браїлках зазвичай їдуть відпочивати і поїсти в центр міста або до «Екватору».
Нам нелегко починати тут. Люди не очікують, що на Браїлках може відкритися щось путнє: з повагою до клієнта і до його шлунка.
Ми самі дуже перебірливі в тому, що можна поїсти в наших кафе і ресторанах. Знаємо, де це можна робити, а де небажано. Тому, навіть з поваги до себе, ми наполегливо працювали над рецептурою нашої піци. Запросили спеціаліста у якості вчителя, який відкрив не один ресторан в Україні, Росії, за кордоном. У тому числі працював шеф-кухарем, знається на піці, володіє секретами смачного тіста.
Існує багато видів тіста, з якого можна зробити піцу. Піцею у нас називають зараз будь-яке тісто з будь-якою начинкою зверху.
Ми не будемо говорити, що чиясь піца неправильна. Все, що може бути з’їденим має право на приготування. А тим більше має право називатися як захоче. Навіть і піцею. Ніхто не забороняв.
Що ж до Піци з великої літери, то в неї досить непроста технологія приготування. Є багато нюансів, яких не досягнеш у домашніх умовах. Передивившись в Інтернеті безліч рецептур, ми не знайшли там правильної. Безкоштовно секретів ніхто не відкриває. Тому і довелося за гроші (чималі) скористатися послугами професіонала. Піца з великої літери вимагає до себе такого самого великого, тобто поважного ставлення. Не достатньо просто змішати інгредієнти. Треба знати нюанси. Не достатньо просто поставити в гарячу духовку. На відміну від домашнього приготування, коли господиня випікає піцу за 20 хвилин, справжня піца потребує всього кілька хвилин при температурі більше 300°С.
Також крім нюансів, є принципи, які ми сповідуємо: тільки якісні інгредієнти.
Ми при приготуванні піци не використовуємо кетчуп і майонез, хоч знаємо, що багато піцерій роблять саме так, спрощуючи помідорний соус до кетчупу (та ще й чомусь з майонезом?!)
Свіжих томатів в піці теж не завжди знайдеш. Те ж саме можна сказати і про смак сиру, який використовується. Тому дуже часто піци мають примітивний смак бутерброду з сиром, приправленого кетчупом. Переконані, що безліч людей задовольнить і такий смак.
Але не всіх. Ми для тих, хто вимогливий до їжі, яку споживає. Особливо тоді, коли за однакову ціну ти можеш вибирати між вишуканим смаком і примітивним.
Ми назвали нашу піцерію «Гаряча десятка». Чому? Тому що переконані: смаків у піци може бути сотні. А основних і справжніх лише 10. Решта – надумане, або ж таке, що не змогло б зайняти місце у топ-десятці.
Ми маємо в своїй пропозиції 10 вишуканих смаків 10 піц. Ви можете довіритися нашому смаку. Втім, можемо піти і назустріч Вашому особистому смаку.
Якщо Ви гурмани, що знаються на справжній піці, завітайте до нас. Порівняйте нас з іншими. Ми готові до такого випробування. Якщо піца – це не Ваша улюблена страва (ми Вас розуміємо: самі були такі донедавна) спробуйте одного разу. Так, без будь-якої мети, просто під настрій. А раптом? Ну просто заради експерименту.
У будь-якому випадку ми з Вами, незалежно від того, якої ви думки залишитеся. Бувайте. Дякуємо за час, що ви нам присвятили.
Колектив «Гарячої десятки».