Полтавські підприємці «знімали з вух локшину Тігіпка та Азарова»

Гроші
Валентина Зайченко16 вересня 2010 о 12:011506 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавські підприємці «знімали з вух локшину Тігіпка та Азарова»
16 вересня кілька сотень підприємців протестували проти нового податкового кодексу. Захід відбувся у рамках всеукраїнської акції «Зніми локшину з вух».

Люди обурені політикою нового уряду, який вони назвали брехливим

В рамках мітингу було підготовано два тазики з вареною локшиною. Її в кінці заходу, у прямому розумінні, зняли з вух і склали у конверт. Таку бандероль надішлють прямо в Київ прем’єр-міністру Миколі Азарову. Як повідомили організатори акції, подібну бандероль вже надсилали нещодавно з іншого міста у Київ.

Варену локшину спеціально підготували для акції

–Ми приїхали з Чернігова підтримати полтавських колег. Нам говорять неправду, нібито цей проект кодексу пройшов всенародне обговорення і був одобрений. Так ми знаємо, як це робилося – у зал заганяли кілька підприємців, решта – чиновники і податківці. Усі швиденько голосували – і це називається народне обговорення? – обурюється Олена Варнакова, голова спілки підприємців Чернігова. – Цей документ просто вб’є малий та середній бізнес. За новим кодексом не буде спрощеної системи оподаткування. Податковій дають безмежні права, податки підвищаться.

КАТ – кодекс Азарова і Тігіпка, так назвали люди документ, який їм готує уряд

Центральний ринок у четвер не працював – усі підприємці прийшли на площу до будівлі Полтавської обласної держадміністрації. Вони вимагали прибрати з проекту кодексу кілька пунктів, які, за словами підприємців, повністю знищать малий бізнес.

Підприємці порівняли податковий кодекс з репресіями Сталіна

– Новий уряд хоче прибрати фіксований податок, і залишити тільки єдиний. А для нас це означає, що будемо платити податків у п’ять разів більше. Це означає знищення малого підприємництва, – говорить Любов Колісник, голова об’єднання підприємців Полтави, підприємець з 20-річним стажем.

Андрій Мартенс також знімав локшину з вух

На захід у Полтаву приїхали й гості «у краватках», які закликали людей до боротьби з свавіллям уряду. Серед них Андрій Мартенс, кандидат у мери Полтави від політичної сили «Фронт змін» (політичний лідер –  Арсеній Яценюк). Актуальною раптом знову стала пісня гурту Гринджоли «Разом нас багато». Її слова на мітингу визнали дуже підходящими до нинішньої ситуації. «Ми не бидло, ми не козли, ми України доньки й сини...» Під всім відому композицію на мітингу співали, і навіть танцювали. Як то кажуть, все нове – це добре забуте старе.

Локшину, змащену маслом, склали у конверт

Конверт вже підписаний – Миколі АзаровуКонверт вже підписаний – Миколі Азарову Як заявили підприємці, якщо акції на місцях не допоможуть змінити закон, то вони зберуться всією Україною і поїдуть у Київ, щоб відстоювати свої права. Більше фотографій дивіться тут Відео тут

Валентина Зайченко

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter