У Полтаві пройшла акція на захист Second Hand

Новини
Валентина Зайченко22 вересня 2010 о 17:57964 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві пройшла акція на захист Second Hand
Більше сотні людей вийшли сьогодні на площу біля Полтавської облдержадміністрації, щоб захистити від знищення бізнес Second Hand.

Нагадаємо, для підтримки української легкої промисловості Кабмін має намір заборонити імпорт секонд-хенду з січня 2011 року.

– Цей бізнес існує в усіх цивілізованих країнах. Він ніяким чином не може бути конкурентом легкій промисловості країни. Нові речі вітчизняного виробництва не будуть конкурувати з бувшими у вжитку речами, – говорить організатор акції протесту Алла Липенко, член асоціації дилерів Second Hand в Україні. – Такі акції пройдуть по всій Україні. Ми збираємо підписи, які будуть надіслані в Київ з усіх областей. Потім їх направлять у Кабмін. Два роки тому ми відстояли свої права, також вийшовши на вулиці.

Як розповіла Алла Липенко, для декого товари Second Hand – це можливість купити якісний фірмовий одяг недорого, а для декого – взагалі єдина можливість купити одяг.

– За даними ООН в Україні 80% людей живуть за межею бідності. Вони не зможуть собі дозволити китайські та турецькі речі, які переважають в наших магазинах. Покажіть, де ж там продукти нашого виробництва?.

Як говорила в мікрофон зі сцени Алла Липенко, в Україні 500 тисяч людей можуть залишитися без роботи. 400 мільйонів гривень у рік цей бізнес приносить державі. Також він займає 30 місце серед найбільших наповнювачів бюджету країни.

Second Hand не шкодить здоров’ю і не порушує закону, запевняли на мітингу

– Ще нам закидають, ніби товар небезпечний. Але він проходить кілька ступенів захисту, ще при самому пакуванні. Нам невідомий жоден випадок, щоб хтось постраждав він цього одягу, – говорить Алла Липенко.

– Також говорять, що під виглядом товарів Second Hand у країну ввозять контрабандну продукцію. Але з упевненістю можу заявити, що це не так, – говорить Ольга Петряніна, яка займається розмитненням даного виду імпортованого товару. – Поки не будуть представлені усі документи, поки товар не пройде перевірку цілого ряду спеціалістів митниці, він не може потрапити в країну.

Знову кандидат у мери захищає мітингуючих

Андрій Мартенс знову був присутній на мітингу, як і тиждень тому – на мітингу підприємців проти податкового кодексу.

– Він підтримує нас за власним бажанням, – відповіла Алла Липенко.

Валентина Зайченко

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter