Володимир Огризко у Полтаві вибачався за минулі помилки «Нашої України» і обіцяв, що тепер все буде по-іншому

Влада
Валентина Зайченко23 жовтня 2010 о 23:46577 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Володимир Огризко у Полтаві вибачався за минулі помилки «Нашої України» і обіцяв, що тепер все буде по-іншому
Сьогодні Володимир Огризко у Полтаві вибачався за неоправдані надії виборців, говорив про мову, церкву і про зупинку розвитку України.
Микола Кульчинский та Володимир Огризко (зліва направо)Микола Кульчинский та Володимир Огризко (зліва направо) Визначеної теми прес-конференції не було. У суботу в обід Володимир Огризко розповів полтавським журналістам загалом про те, як тепер буде працювати партія «Наша Україна» і відповів на кілька питань журналістів. Разом з ним відповідав на питання і Микола Кульчинський, народний депутат України.

Про партію, її помилки і нове майбутнє

- Партія взяла курс не реформування і оновлення. Оновлення – у партії нове керівництво. Дві третини членів політичної ради – також нові люди. Нова команда поведе партію далі. Реформування – ми проводимо ревізію того, що було зроблено. На превеликий жаль, у минулому були допущені певні помилки, які призвели до того, що партія з правлячої перейшла до опозиції, - говорить Володимир Огризко, екс-міністр закордонних справ України, заступник голови політичної ради партії «Наша Україна». – Партія повинна бути не політичним проектом навколо однієї особи, а вона повинна мати цінності та ідеї, навколо яких об’єднуються однодумці. Ми хочемо вийти до людей з чесними, а не популістськими нереальними заявами. Хочемо, щоб люди, звичайний середній клас, побачили нашу підтримку.  Ми проаналізували свою попередню роботу, вибачаємося за усі помилки. І будемо тією партією, яка буде захищати українські національні інтереси.

Про мову

- Влада вже зрозуміла, що в такий нахабний бульдозерний спосіб закон про мову не пройде. Люди пікетують обласні адміністрації, пізніше будуть пікетувати Раду, навіть будинки тих, хто ініціює такий закон, - говорить Володимир Огризко. – Є гарне прислів’я в Росії – «Россия заканчивается там, где заканчивается руський язык». Це дуже правильно. У нас повинна бути своя єдина мова. Якби у нас прийняли аналогічний закон про державну мову, як в Росії, то усі б кричали, що ми не даємо розвиватися іншим мовам і подібне. Але Росія живе і процвітає. Чому в іншій державі можна захищати свою мову, а в Україні ні? Це абсурд. Ми не можемо жити в Україні і бути в ній гостями. Не маєш мови – не маєш ідентичності. Але навіть якщо залишиться хоч одне українське село, з нього піде українська мова. Її не знищать.

Про церкву

- Політика влади щодо української церкви – це посягання на ваші з вами права, порушення Конституції. Знищення усіх церков, крім російського патріархату – це неправильно. У Росії церква – це фактично одне з відділень державного апарату. Хоч в рясах, хоч без ряс. Їм даються вказівки і вони їх виконують, - сказав Огризко.

Про вибори

- Бачив плакати «Голосуй серцем, а не гречкою». Я б вам порадив голосувати не серцем, не гречкою, а розумом. Кияни, наприклад, кусають собі лікті вже не один рік. Доголосувалися, що не знають, куди від тих проблем діватися. А щоб зробити правильний вибір, треба вибирати тих, хто говорить правду і не ставить нереальних цілей. Як ось наприклад я бачив також гасло «Полтава – європейське місто за три роки», - сказав Володимир Огризко. - Коли їхав сюди, почув по радіо новину, що за соціологічними опитуваннями близько 18% виборців готові продати свій голос. Мене це дуже засмутило. Адже хіба оті 100 гривень чи кілограм гречки важливіші, ніж майбутнє життя?  І ще головне, не залишайтесь байдужими. Зробіть свій вибір.

Сам Володимир Огризко сказав, що на виборах у Полтаві підтримує Валерія Асадчева.

Про свободу слова

- Мені сумно. Я людина, яка трошки долучилася, щоб нас в Європі та світі сприймали як адекватних людей. Робота попереднього уряду в цьому напрямку була проведена колосальна. Тема прав людини, прав журналістів з переговорів з іншими державами зникла безслідно. Але зараз вона знову стала темою №1, на жаль, - сказав Володимир Станіславович.

Про Європу

- Ми ж кажемо, що хочемо йти у Євросоюз. Але він має певні стандарти. Якщо ми їх не будемо дотримуватися, то про які Євросоюзи може йти мова? Своєю політикою влада ставить бар’єри, політикою щодо соціальних стандартів, політичних свобод і далі ще великий список. Така політика антинародна, антидержавна. Вона зупиняє наш рух до кращого життя. У нас скоро залишиться пара держав-партнерів на сході, і одна – у Латинські Америці. Ми йдемо до самоізоляції.

Про демократію та стабільність

- Нам обіцяли стабільність. Відомо, що найкраща стабільність – на кладовищі. Але нам не треба в Україні кладовища демократії, - сказав Огризко.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter