Полтавські діти-музиканти привезли нагороди з конкурсу в Італії

Дозвілля
Валентина Зайченко28 жовтня 2010 о 22:511438 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавські діти-музиканти привезли нагороди з конкурсу в Італії
Нещодавно повернулись з Італії три юних полтавських конкурсанти-акордеонисти.

Владислав Левицький, Ігор Плюшко та Роман Кизименко - призери конкурсу в Італії вже у ПолтавіВладислав Левицький, Ігор Плюшко та Роман Кизименко - призери конкурсу в Італії вже у Полтаві На Міжнародному конкурсі «Премія Ланчіано» в Італії полтавці перемогли більшість конкурсантів, яких було аж 376 з 15 країн світу. Як говорять вчителі хлопців, перемогти усіх завадила не техніка виконання, а відсутність якісних інструментів.

- На трьох хлопців два других і три третіх місця. Перші місця зайняла Росія. Але не тому, що вони набагато кращі, а тому що у них інструменти якісніші, - говорить Тетяна Братанова, викладач музичної школи №1. – Акордеони, на яких потрібно грати, коштують до восьми тисяч євро. А у наших хлопців інструменти вартістю до тисячі доларів. Та й ті купувалися вже не нові. Звичайно, звучання їх гірше. А гарний інструмент – це 50% успіху.

Роман Кизименко з цінною нагородоюРоман Кизименко з цінною нагородою

Як розповіли викладачі юних акордеоністів, їх в Італії сприймали на «ура». Музиканти інших країн просили ноти українських конкурсантів, щоб грати ці твори у своїх країнах.

Поїхати до Італії допомагали всі, хто міг

- Навесні на конкурсі у місті Дрогобич (Львівська область) наших учнів помітив відомий український композитор і баяніст Володимир Зубицький. Його рекомендація допомогла нам потрапити до Італії. Зубицький хотів показати італійцям, якої техніки виконання можуть досягти діти, яким ще не виповнилося 14 років. Адже в Італії музикою починають займатися чомусь після 14, - розповіла Тетяна Братанова, викладач музичної школи №1. – Отримати візи було важко, а ще важче було знайти кошти. Адже це велика сума. Але нам допомогли міське та обласне управління культури та спонсори. Сам Зубицький допоміг нам також – ми їхали автобусом разом з іншими музикантами України аж до Італії.

Відео тут

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter