У Полтаві створили благодійну організацію, яка допомагатиме безпритульним тваринам

Новини
Валентина Зайченко12 листопада 2010 о 15:482146 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві створили благодійну організацію, яка допомагатиме безпритульним тваринам
Основною метою діяльності організації буде природоохоронна справа, а також зменшення популяції безпритульних тварин шляхом стерилізації.

Денис Матвєєв і цуценя, що шукає родинуДенис Матвєєв і цуценя, що шукає родину 12 листопада відбулася Відкрита Конференція з приводу створення Полтавської обласної благодійної організації «Юний Європеєць».

– У кожному місті складна ситуація з бездомними тваринами. Діяльністю своєї організації ми хочемо привернути увагу людей до життя, яке проходить паралельно з їхніми – на життя безпритульних тварин, і довести, що право на життя ці тварини мають, – говорить Майя Матвєєва, голова наглядової ради Центру. – Ми зібралися, щоб захищати тварин від жорстокості, щоб прививати майбутньому поколінню гуманність та любов до усього живого.

Центр створив «Програму охорони тваринного світу в частині регулювання чисельності безпритульних тварин в місті Полтава на період 2010-2019 роки». Цю програму вони нададуть міській владі на розгляд.

Але поки програма не затверджена, активісти організації ще задовго до офіційного створення Центру допомагають бездомним тваринам – знаходять їм господарів, лікують, годують. Майя Матвєєва особисто знайшла господарів вже більш ніж чотирьом сотням собак та котів. Газета «Коло» кілька років тому писала про Майю Кадирівну, на той момент вона знайшла родини для 120 безпритульних тваринок.

Стаття 2008 року про Майю Матвєєву у "Коло"Стаття 2008 року про Майю Матвєєву у "Коло"

У планах Центру:

– побудова притулку та створення волонтерського центру

– стерилізація безпритульних тварин, догляд після операції та повернення у природнє середовище

– щеплення безпритульних тварин проти сказу

– посилення відповідальності господарів тварин

– запровадження занять для школярів та студентів, де їм прививатимуть гуманне поводження з тваринами та екологічну етику

– Плануємо створити у кожному районі міста структурні підрозділи нашого Центру, волонтери і активісти вже співпрацюють з нами, – говорить Майя Матвєєва.

– Ми заключаємо договори з ветеринарними клініками, що допоможе дешевше робити стерилізацію та щеплення. Співпрацюватимемо з продуктовими супермаркетами, які надаватимуть продукти по знижкам або прострочені продукти взагалі безкоштовно для підгодовування тварин. Також будемо співпрацювати з міською владою і з КАТП -1628, яке займається відловом безпритульних тварин, – говорить Сергій Аксьонов, директор правління Центру.

Як розповіли активісти Центру, на тваринах, які щеплені і стерилізовані за допомогою Центру, будуть спеціальні пізнавальні знаки, щоб цих тварин не чіпали відловлювачі тварин.

Під час конференції Денис Матвєєв, заступник директора правління Центру, виніс на руках цуценя, якому потрібна родина. За допомогою ЗМІ у Центрі мають надію швидко знайти господарів безпритульній тварині.

Для діяльності Центру потрібна допомога волонтерів та кошти. Спеціальний рахунок вже відкритий. Також у Центру є свій сайт. На рахунок завтра вже надійде перша тисяча гривень, яку пообіцяв надати Олексій Горик,  депутат міської ради, який довгий час надає  допомогу захисникам тварин.

Рахунок: 37115412 МФО 351760 Р/Р 26009414540010 у Полтавському відділенні публічного АТ «АКБ «Базис» Координати Центру: (0532) 65-54-43 (066) 066 679-37-89 (063) 262-75-59 Полтава, вул. П. Юрченка, 18 Сайт: www.young-european.org Фоторепортаж з заходу можна подивитися тут.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter