Полтава готується до Євро - туалети чисті, але іноземців там не розуміють

Дозвілля
23 листопада 2010 о 18:16851 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтава готується до Євро - туалети чисті, але іноземців там не розуміють
Зате табличка англійською... «Коло» розпочинає цикл публікацій про готовність Полтави до Євро 2012. Адже місто, нагадаю, – партнер Харкова.
Спочатку журналісти обрали об’єктом досліджень вбиральні міста, адже нещодавно був Всесвітній день туалетів. Відео.
Замаскувавшись під іноземного туриста та перекладача Марина Ігнатюк, спеціаліст з продажу і промоції та Андрій Іванов, журналіст, вирушили у «туалетну» екскурсію містом. Для більш резонансного ефекту «іноземна делегація» нахабно спробувала потрапити у платні туалети безкоштовно.   
У центрі міста «на шару» не пустили
«Представниця США» намагалась за допомогою «перекладача» скористатися вбиральнею, мотивуючи своє прохання тим, що така послуга у цивілізованих країнах має бути безкоштовним.
– Вибачте, можна сходити до туалету, – запитала «туристка» такою англійською, що навіть Вільям Шекспір би не сумнівався в коректності вимови. Очі чергової по вбиральні потрібно було бачити у цей момент. Але зорієнтувалась вона швидко – показала в який бік йти і попросила дві гривні, хоча на ціннику була одна. Тут «перекладач» вступився за «підопічну». – Але ж тут написано одна гривня, – сказав журналіст. Чергова відповіла, що думала ми підемо обидва – тому і ціна дві гривні. На прохання пропустити безкоштовно чергова сказала, що це «за кордоном безкоштовно, а у нас – платіть». Таким чином, в першій вбиральні журналісти зазнали фіаско. Так було і в інших громадських туалетах. Деякі, в самому центрі, були взагалі зачинені. В іншому туалеті на прохання потрапити безкоштовно, відповіли, приблизно те ж саме, що раз приїхали в Україну, потрібно заплатити. Мовляв, їх перевіряють. – За нами дивляться, щоб ми не пускали людей безкоштовно, – розповіли чергові. – Рахують кількість людей. У результаті, «перекладачу» дорікнули, що він не може заплатити усього гривню за свою подругу. До теми: 30 вересня ООН прийняла резолюцію, яка підтверджує, що доступ до води та санітарії є правами людини. Чи можна у Полтаві скористатися цим правом перевіряли працівники «Кола». Майже у всьому світі, окрім Великобританії, яка з даною резолюцією не погодилась, багато громадських туалетів – безкоштовні. Таким чином Україні також потрібно задіяти таку практику, особливо, напередодні Євро-2012. До вашої уваги відео спроб "агентів" "Коло" зайти у місцеві громадські вбиральні.

Не було проблем з відвідуванням туалетів у закладах громадського харчування, особливо демократичних, на кшталт фаст-фудів.

Наостанок працівники «Кола» вирушили до Краєзнавчого музею. Там «іноземну гостю» пустили, коли ми пояснили, що туалет навпроти не працює. Спочатку, щоправда, планували відправити на екскурсію, але і у вбиральню пустили без перегляду експозиції. Приємно відзначити, що туалети у Полтаві чисті, але не безкоштовні.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter