Полтавські лялькарі до Тунісу повезуть чотириметрового крокодила

Новини
Ніна Король25 листопада 2010 о 14:551298 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавські лялькарі до Тунісу повезуть чотириметрового крокодила
Актори Полтавського театру ляльок Нині актори Полтавського академічного обласного театру ляльок готуються до поїздки в Туніс. Там вони представлять виставу "Сюрприз".
Полтавські лялькарі до Тунісу повезуть чотириметрового крокодила

Там в останню декаду грудня полтавці візьмуть участь у Міжнародному фестивалі дитячих театрів, де будуть представлені театри 12 країн світу. На цьому престижному заході театрали матимуть можливість поділитись досвідом між собою.

Полтавці презентуватимуть виставу «Сюрприз», яка вже стала улюбленою для юних глядачів нашого міста.

Для вистави полтавські актори спеціально надолужують знання з англійської мови, оскільки цьогоріч умови змінились, і герої спектаклю мусять говорити англійською.

– «Сюрприз» – яскравий, дуже цікавий спектакль з великими (у зріст людини)  вивідними ляльками, – розповідає Ірина Локтєва, керівник літературно-драматичної частини театру. – Найбільша лялька –крокодил до 4 метрів завдовжки. Діти дуже добре сприймають подібні вистави, де є великі і яскраві ляльки. За сюжетом, Тигреня  дізнається, що таке сюрприз якраз у День народження Равлика. При цьому обоє знаходять багато друзів і потрапляють в цікаві пригоди.

Режисер вистави – Дмитро Нуянзін, запрошений із Білорусі. Художник – Тетяна Нерсесян, також його співвітчизниця.

Вона ініціатор того, аби ляльки були саме такими, адже пані Тетяна працювала на фабриці іграшок, тож добре знається на уподобаннях дітей у цій сфері.

Майбутня поїздка – не перша для полтавських акторів театру ляльок. У 2008 вони побували в Тунісі з виставою «Тигренятко Петрик», звідки привезли дипломи. Публіка дуже тепло приймала полтавців, хоча тоді спектакль ішов українською мовою. Тож замість однієї вистави полтавці тоді представили кілька вистав.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter