Бензин подорожчає до 9 гривень

Новини
Валентина Зайченко29 листопада 2010 о 10:40802 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Бензин подорожчає до 9 гривень
Фото Юлії Корж Експерти прогнозують підвищення цін на бензин з грудня. А з січня на гривню піднімуться ціни на всіх АЗС. Це загрожує зростанням продажів дешевої "бодяги".
Бензин подорожчає до 9 гривень

У грудні підвищаться ціни на бензин, і трейдери вже починають лякати різким стрибком з січня - зростанням ціни на 1-1,5 грн - стверджують експерти, повідомляє ТСН.

- Нинішнє зростання цін викликане суб'єктивними чинниками. Призупинено імпорт нафтопродуктів компанією "Лівела", яка мала право (за рішенням суду, яке скасували), на їх ввезення без сплати акцизу і ПДВ. У середині листопада група "Приват" підвищила ціну на бензин на своїх АЗС на 15 копійок, - зазначив директор консалтингової групи Сергій Куюн.

Експерти спереконані, якщо Податковий кодекс буде прийнятий з 2011 року, то виросте акциз на 50 євро/т, що призведе до зростання ціни на бензин на 40-50 коп./л.

Також ситуація може погіршитися, якщо буде прийнято пропозицію міністра палива і енергетики Юрія Бойка - з 2011 року він пропонує ввести мито на імпортне пальне в розмірі 120 євро/т. Мета - дати поштовх розвитку наших НПЗ, які через неконкурентоспроможність із закордоном ніяк не освоять випуск низькосірчастих (і більш екологічно чистих) бензинів стандарту Євро-4 і Євро-5.

Підвищення вартості літра бензину майже на 1,5 гривні (якщо уряд схвалить ініціативу Мінпаливенерго) загрожує зростанням продажів дешевої "бодяги", зазначають експерти.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter