Водіям готують новий кодекс та нові штрафи

Новини
12 грудня 2010 о 11:321282 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Водіям готують новий кодекс та нові штрафи
Якщо сьогодні строгість покарання за порушення правил дорожнього руху визначає інспектор, то новий адміністративний кодекс, адаптований під Європу, передбачає єдиний штраф.


фото mediacentr.infoфото mediacentr.info

Про це повідомляє журнал "Фокус" із посиланням на «Комсомольську правду в Україні».

Крім того, в документі, над яким зараз працюють Мін'юст, Мінтранс і МВС, прописана диференційована відповідальність в залежності від категорій авто. Найсуворіше покарання передбачається для водіїв небезпечних вантажів.

Згідно з новими правилами вводиться градація покарань за перевищення швидкості: до 10 км / год, від 10 до 30 км / год, від 30 до 50 км / год і вище. Також на суму покарання буде впливати і категорія авто.

З прийняттям нового кодексу сума покарання буде залежати від кількості випитого спиртного. Оновлений документ також буде включати окремий пункт спеціально для гонщиків і організаторів перегонів.

«Хочемо заспокоїти водіїв: ми не говоримо про підвищення сум штрафів по всіх порушеннях. Штрафи будуть підвищені в основному за грубі порушення. Такі, як переїзд залізничних переїздів, керування авто у нетверезому стані, перевищення швидкості. Наша мета - зробити адміністративний кодекс більш ефективним і поліпшити безпеки на дорогах», - заявив Євген Кравець, начальник прес-служби департаменту ДАІ України.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter