У Полтаві за вихідні через ожеледь 148 людей отримали переломи

Здоров'я
20 грудня 2010 о 10:59933 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві за вихідні через ожеледь 148 людей отримали переломи
Травмування через негоду в місті стрімко зростає.
Фото: gazeta.rv.uaФото: gazeta.rv.ua

Якщо за минулий тиждень через ожеледицю в місті травмувалося 151  особа, то лише за вихідні – 148 полтавців.

- У нашому травмпункті величезні черги, - розповідає Альона Даниленко, старша медсестра травмпункту Полтави. - У суботу, 18 грудня, переломи отримали 115 чоловік. З них 90 через ожеледицю в місті. У неділю, 19 грудня загальна кількість травмованих полтавців – 80 осіб, через ожеледь – 58. У першу чергу, пораду хотілося б надати працівникам ЖКГ, щоб посипали доріжки в місті. А людям радимо купувати більш зручне взуття, або надягати спеціальні гумові підошви.

Як себе поводити під час ожеледиці.

Зверніть увагу на взуття.

Найкраще підійде взуття з підошвою на м’якій основі (гумовій, мікропористій тощо). На підбори, підошву наклейте лейкопластир або ізоляційну стрічку на тканинній основі та перед виходом натріть їх піском. Також можна наклеїти на підошву наждаковий папір на тканинній основі або одягти на взуття дві гумові каблучки.

Ставайте на всю підошву, не поспішайте, ноги трохи розслабте в колінах. Руки не тримайте в кишенях.

Сильні ушкодження людина отримує тоді, коли (гублячи рівновагу на слизькій поверхні) намагається утриматися на ногах.

Для зменшення сили удару в результаті падіння необхідно відразу присісти й таким чином знизити висоту. У момент падіння варто зігнутися, напружити м’язи і при зіткненні з поверхнею землі докласти всіх зусиль і перекотитися, зменшуючи енергію падіння. Не ходіть краєм проїжджої частини дороги, не перебігайте її під час ожеледі. Обходьте металеві кришки люків: як правило, вони вкриті шаром льоду, радять лікарі.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter