В Україні пенсійний вік таки підвищать і встановлять максимальний розмір пенсій

Новини
Валентина Зайченко21 грудня 2010 о 15:012147 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Уряд передбачає підвищення пенсійного віку для жінок, чоловіків-держслужбовців, а також обмеження максимальних пенсій.

У повернутому до парламенту законопроекті про пенсійну реформу уряд передбачає підвищення пенсійного віку для жінок, чоловіків-держслужбовців, а також обмеження максимальних пенсій та одноразової допомоги при виході на пенсію, повідомляє Корреспондент.

Зокрема, у законопроекті «Про заходи для законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи» передбачається підвищення пенсійного віку для жінок із 55 до 60 років впродовж наступних 10 років, починаючи з 1 лютого 2011 року.

Крім того, з 2013 року уряд пропонує підвищити з 60 до 62 років пенсійний вік для чоловіків-державних службовців.

Крім того, передбачається і підивщення мінімально необхідного пенсійного стажу для отримання пенсії за віком з 5 до 15 років.

Уряд пропонує обмежити максимальний розмір пенсій в Україні 12 розмірами прожиткового мінімуму (на сьогодні ця сума становила би 10 656 гривень, при тому, що пенсія депутатів нині перевищує 15 тисяч гривень, урядовців - 10 тисяч гривень, тоді як середня українська пенсія на початок грудня становила 1130 гривень), а виплати одноразової допомоги працівникам бюджетної сфери при виході на пенсію - 10 призначеними місячними пенсіями (нині одноразова допомога при виході на пенсію міліціонерів складає від 60 до 100 тисяч гривень).

У законопроекті також пропонується визначити механізм запровадження накопичувальної системи загальнообов'якового пенсійного страхування.

Проте початок перерахування пенсійних внесків відбуватиметься із року, у якому буде забезпечена бездефіцитність Пенсійного фонду, яку нині урядовці оцінюють у 26 мільярдів гривень.

При цьому учасниками так званого ІІ рівня пенсійного забезпечення (особисті накопичувальні рахунки) зможуть стати лише українці, яким на дату запровадження накопичувальної системи виповниться не більше 35 років.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter