З 1 січня 2011 року в Україні відновлено пеню за несплату компослуг

Гроші
Валентина Зайченко22 грудня 2010 о 10:131727 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото: kp.ua Президент підписав розроблений урядом законопроект, за яким, починаючи з січня, з українців буде стягуватися пеня за несплату компослуг.

Згідно з цим законом, з 1 січня припиняється дія закону "Про тимчасову заборону стягнення з громадян України пені за несвоєчасне внесення плати за житлово-комунальні послуги", повідомляє ТСН.

Нарахування та стягнення пені буде здійснюватися на суму заборгованості, яка утворилася з 1 січня 2011 року, тобто тільки за нові борги. Закон набуде чинності з дня його опублікування.

17 грудня Рада прийняла розроблений Кабміном законопроект про поновлення стягнення пені за прострочення оплати житлово-комунальних послуг з 1 січня 2011 року.

Кабмін мотивував свою ініціативу тим, що через відсутність санкцій за несплату житлово-комунальних послуг підприємства ЖКГ не мають можливості застосовувати дієві заходи для зменшення заборгованості населення за спожиті послуги.

Кабмін також запевнив, що відновлення пені не вплине на соціально незахищені верстви населення, оскільки вони отримують субсидії і своєчасно розраховуються за спожиті послуги.

Передбачається, що пеня за прострочення оплати має скласти 0,01% за кожен день прострочення, однак її розмір ще не затверджений.

Нагадаємо, що Рада заборонила стягувати пеню в 1996 році у зв'язку з масовими затримками виплати зарплат і пенсій.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter