Для приготування Різдвяної куті полтавцям доведеться витратити від 7 до 16 гривень

Новини
6 січня 2011 о 10:461621 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото: sovetiki.com Наближається святвечір. Для тих полтавців, які ще не встигли приготувати кутю пропонуємо рецепти і ціну, в яку вам обійдеться Різдвяна кутя.
Розрахунок на приготування куті ведеться для сім’ї з 3-х чоловік.

Сьогодні на Центральному ринку  Полтави пропонують такі ціни:

За 400 грамів меду – 15 гривень,

1кг крупи ярої пшениці – 4 гривні,

Склянка грецьких горіхів – 6 гривень,

1 кг ізюму - 25 гривень,

1 кг маку – 35 гривень.

Кутя з ярої пшениці

Для приготування цієї куті потрібно 0,5 кг ярої пшениці. ЇЇ спочатку потрібно замочити в гарячій воді. Потім довго варити, додадавати води по мірі википання. Аж поки пшениця зробиться пухкою і м’якою. Після цього додаємо товчений грецький горіх (півсклянки), ізюм (200 грам), дві ложки меду та мак.

Отже, 2 ложки меду – це 50 грам. Тож за мед потрібно заплатити 2 гривні. За 0,5 кг крупи ярої пшениці – 2 гривні. Півсклянки  грецьких горіхів – 3 гривні. За 200 грам ізюму 5 гривень. За 100 грам маку – 3,50 гривень.

Кутя з ярої пшениці у 2011 році буде коштувати 15 гривень 50 копійок.

Кутя з рису, кураги та чорносливом полтавцям коштуватиме десь 12 гривень.

Найдешевша рисова крупа коштує 8 гривень. Для приготування куті з рису знадобиться десь  1 склянка (200 грам), тобто 1 гривня 60 копійок. 1кг найдешевшого чорносливу – 25 гривень. Така ж ціна і за 1кг кураги. Отже 200 грам чорносливу – 5 гривень. 200 грам кураги – 5 гривень. Всього – 11 гривень 60 копійок

Найдешевшою є кутя з перлової крупи та сушок

Для її приготування знадобиться 1 склянка перлової крупи та склянка відварених сушених яблук та груш. 1кг перлової крупи  сьогодні коштує 5 гривень. Тож одна склянка – 1 гривня. Дві склянки сушок – 6 гривень.

Усього така кутя коштуватиме – 7 гривень

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter