Полтавець запевняє, що правоохоронці силою вимагали з нього неправдиві свідчення та частину бізнесу

Новини
Валентина Зайченко30 січня 2011 о 19:412062 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото з newsukraine.com.ua 28 січня 25-річний Юрій Стеценко потрапив у лікарню
з численними травмами, які отримав у міському відділі міліції Полтави.

Зі слів хлопця, його викрали,  привезли до міліції і силою вимагали підписатися під фальшивими свідченнями

– Коли я вийшов з будівлі Полтавської міської юстиції по вулиці Стешенка, 6, до мене під’їхав автомобіль, з якого вибігли двоє невідомих і почали вимагати, щоб я їхав з ними. Коли я відмовився, мене вдарили по голові, я втратив свідомість. Коли прийшов до тями, то вже був в автомобілі. Я впізнав співробітника карного розшуку Полтавського міського управління Артема Мочалова, він віз мене у сірій "Daewoo" у невідомому напрямку. Утримував мене його напарник, особу якого я не знаю, – розповідає Юрій Стеценко.

Юрій Стеценко розповів, що його привезли до «чорного» ходу міського управління, завели на другий поверх, відібрали мобільний телефон та відключили його.

– Спочатку вони почали вимагати у мене, щоб я написав явку з повинною, що це я вкрав якийсь трактор у Полтавському районі. Коли я їм повідомив, що зовсім не вмію водити машину, а трактор тим більше, то вони почали вимагати, щоб я дав свідчення про крадіжку трактора проти знайомих мені по роботі осіб. Я відмовився і вони почали мене бити по голові і тулубу зі сторони спини. Вони били мене і вимагали щоб я підписав ці неправдиві свідчення. Все це продовжувалось близько 4-х годин, – розповів Юрій Стеценко. – Після того, як я кілька разів втрачав свідомість, мені довелося підписати ці папери. В іншому випадку мене там просто вбили б.

Як розповів хлопець, на першому поверсі ПМУ на прохідній у нього вимагали підписатись у журналі, що він претензій до працівників міліції не має.

– Я відмовився це підписувати і вони вдарили кілька разів по голові, оскільки у вестибюлі ПМУ нікого не було. Потім вони побачили мого батька, який заходив з вулиці і відразу мене відпустили, – розповів постраждалий. – Чому ж справою викраденого трактора у Полтавському районі займається міське управління? Адже товариство знаходиться у селі Залізничне, тому якщо така крадіжка взагалі була, то нею повинен займатися Полтавський сільський, а не міський райвідділ.

За словами потерпілого, працівники міліції вже довгий час намагаються рейдерським методом захопити бізнес

– Після того, як мене побили і я підписав папери, працівники міліції почали вимагати, щоб я змусив свого батька переписати на «потрібних» осіб частку свого бізнесу. Мій батько Іван Стеценко володіє 25% акцій ТОВ «Моторсервіс». Я являюсь заступником генерального директора цього товариства. Влітку цього року з боку посадових осіб Полтавського міського управління вже були спроби відібрати бізнес на користь родича одного з правоохоронців. Він незаконно займав керівну посаду в товаристві і ми в судовому порядку довели це. Але з тих пір бізнес у нас намагаються відібрати силовими методами, – розповів Юрій Стеценко.

Після побиття хлопець потрапив до лікарні.

– У мене встановили численні забиття м’яких тканин на животі та спині, струс мозку, кров у сечі та підозру на перелом одного ребра, – розповів хлопець, який госпіталізований і знаходиться у другій міській лікарні Полтави.

Юрій Стеценко розповів, що крім посади заступника генерального директора ТОВ «Моторсервіс», займає посаду віце-президента громадської організації «Танцювальна Полтавщина» та голови правління «Федерації спортивного боулінгу», є членом громадської організації "Громадський контроль".

На сайті обласної міліції  вказано, що хлопець, якого побили, працює журналістом "5-го каналу". Але колеги з "5-го каналу" цю інформацію спростували. Натомість підтвердили, що співпрацювали з Юрієм Стеценко раніше – канал орендував в Стеценка техніку.

Правоохоронці запевняють, що проведуть об’єктивне розслідування

– Вже створена спеціальна комісія. Справа знаходиться під контролем начальника УМВС області Олександра Рудяка. Після ретельної перевірки, коли будуть свідчення двох сторін, буде прийняте відповідне рішення, – повідомив Юрій Сулаєв, начальник відділу зв’язків з громадськістю УМВС України у Полтавській області. – Ми об’єктивно підійдемо до перевірки цього випадку і результати будуть оприлюднені у ЗМІ.

У разі виявлення протиправних дій з боку працівників міліції, зібрані матеріали будуть направлені до прокуратури для подальшого прийняття процесуального рішення, повідомляють на офіційному сайті обласної міліції.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter