Нова вартість проїзду у Полтаві: маршрутки - 2 гривні, тролейбуси - 75 копійок

Гроші
31 січня 2011 о 13:362145 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото: ru.wikipedia.org На сесії Полтавської міської ради депутати погодилися на "вільний тариф" від водіїв маршутного таксі Полтави.

Згідно із ним перевізники матимуть можливість встановлювати вартість проїзду самостійно. Підприємці заздалегідь подали свої розрахунки з цього приводу до міськвиконкому. Згідно з розрахунками, одна поїздка має коштувати як мінімум 2 гривні.

Якщо зараз проїзд у маршрутному таксі коштує 1 гривня 25 копійок, то вже з 4 лютого збільшиться до 2 гривень.

- Такою є вимога автоперевізників, - запевнив Ігор Верига, начальник відділу з питань транспортних перевезень та зв'язку міськвиконкому Полтави.

Міський голова запевнив, що у разі не погодження з їх вимогою, завтра увесь маршрутний транспорт стоятиме. Адже усі первізники приходили до міської ради у пятницю.

- Потрібно постійно стежити за цінами на пальне - говорить Олександр Федорович.  - Адже вони зросли десь на 70%. А ціну на проїзд потрібно було підіймати що півроку на 25 копійок. Тоді б різниця була не так помітна. Такої низької вартості за проїзд у маршруцті немає у жодному обласному центрі.

Проїзд в тролейбусах залишиться незмінним - 75 копійок.

1 гривню в маршрутках платитимуть тільки громадяни пільгових категорій. Також 1 гривню коштуватиме проїзд в автобусах, які їздять за програмою "Місто без околиць".

2 гривні коштуватиме проїзд у приватному маршрутному таксі для всіх інших полтавців. Полтавці будуть платити по-новому з моменту опублікування рішення міськради у «Полтавському віснику». Тобто з 4 лютого 2011 року.

Хоча Олександр Мамай повідомив, що проїзд подорожчає з моменту підписання ним відповідної постанови. А зробить це він сьогодні. Тобто проїзд може подорожчає вже з 1 лютого.