Онкохворому полтавцю сьогодні допомагали і грошима, і рок-музикою

Фото
4 лютого 2011 о 22:29865 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Онкохворому полтавцю сьогодні допомагали і грошима, і рок-музикою
На Театральній площі на рок-концерті збирали гроші на лікування людини з онкогематологічним  захворюванням. Концерт тривав до пізнього вечора.
- Сьогодні виступатиме більше ніж 4-ри гурти. На виступ кожного відведено приблизно півгодини. Тому, думаю, концерт триватиме до пізнього вечора,  - повідомила одна з волонтерок, яка збирала кошти, на початку дійства.

Окрім  концерту, на Театральній площі стояло дві торгові точки з різними виробами.

- Сьогоднішня ярмарка – це роботи дітей місцевих шкіл та вихованців ОЦЕВУМу, - розповідає Вікторія Мірза, голова Полтавського осередку Всеукраїнської громадської організації «Асоціація допомоги інвалідам та пацієнтам з хронічними лімфопроліферативними захворюваннями». – Усі роботи нам допомогли зібрати в управлінні освіти міськвиконкому Полтави. Ціна на такі роботи різна. Починаючи з 5 гривень і вище. Але люди, які хочуть допомогти, дають і більше грошей, ніж вказано на виробі.

Усі кошти,  що зібрали сьогодні, підуть на лікування конкретному хворому. Прізвище якого, з етичних міркувань, волонтери не називають.

- Ми намагаємося звернути увагу влади і всіх небайдужих, щоб прийняли конкретну державну програму, - продовжує Вікторія Іванівна. - Адже у повному обсязі держава не забезпечує таких хворих необхідними препаратами. Одними ж  благодіяннями багато не на збираєш. Та потрібно хоч з чогось починати. Нові препарати дужі дорогі. Один може коштувати десятки тисяч гривень. А є такі курси  лікування, для яких необхідно до 6-ти чи 8-ми таких препаратів. А це вже сотні тисяч.

Організатори заходу - Полтавський осередок Всеукраїнської громадської організації «Асоціація допомоги інвалідам та пацієнтам з хронічними лімфопроліферативними захворюваннями» та благодійна організація "Наш шлях".

Довідка "Коло": У програмі взяли участь рок-гурти Дель-Тора, Emily, Glowmen, творчі гурти муз-училища, гурт Gerold (м. Київ). А завершили концерт фаєр-шоу.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter