Полтавським лікарям та вчителям на виплату зарплат не вистачає 20 мільйонів гривень

Новини
Валентина Зайченко9 лютого 2011 о 09:22943 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото з themudflats.netЗа повідомленням Олександра Мамая, 
міського голови Полтави, той бюджет, що довели з Києва Полтаві на 2011 рік, у розділі коштів на виплати зарплат має дефіцит декілька мільйонів гривень.



Це не дасть змоги повністю виплатити зарплати вчителям, працівникам культури та лікарям.

2 мільйони 700 тисяч не вистачає на виплату заробітних плат працівникам культури

13 мільйонів – працівникам освіти

7 мільйонів – лікарям

2 мільйони – працівникам спортивної галузі



Виходами з цієї складної ситуації мер вважає або відпустки за свій рахунок, або скорочення премій працівникам відповідних галузей. Крім цього, міська влада буде шукати й інші шляхи вирішення проблеми недостачі коштів для виплати зарплат.

– Нам на виплату заробітних плат довели суму на рівні минулого року, але протягом 2011 року заплановано чотири рази збільшувати рівень мінімальної заробітної плати. Цих коштів у бюджеті немає, – говорить Діонісій Каплін, заступник міського голови. – Як міська влада буде компенсувати ці кошти, це велике питання. Варіантів є декілька: посилати працівників у вимушені відпустки за свій рахунок, зменшувати надбавки до зарплат, або просто чекати державної субвенції, яку можливо видадуть на ці цілі у травні або червні. Можливо обласна рада допоможе у вирішенні цього питання. Будемо усі разом шукати, де взяти кошти для компенсації.