Ціна на проїзд у Полтаві може зменшитись

Гроші
Валентина Зайченко11 лютого 2011 о 16:291620 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото: dvsm.ru Підвищення ціни на проїзд у Полтаві не має економічного підґрунтя, вважає Ольга Адамович, заступник голови облдержадміністрації з економічних питань.

- Ми написали листа до Полтавського міськвиконкому і запросили усі документи, якими супроводжувалось це одноособове рішення про підняття тарифу за проїзд у міському транспорті, - повідомила Ольга Адамович журналістам на прес-конференції. - Це рішення економічно не обґрунтоване, крім цього, з юридичної точки зору також зовсім не бездоганне. Для такого формулювання про "вільний тариф за згодою сторін" ми не знайшли підстав у законодавстві.

Як пояснила Ольга Адамович, на кінець 2009 року економічно обґрунтованою була ціна 1,25 копійок, і на сьогодні ця ситуація змінилась не набагато.

- Тоді цей тариф нам не завтердило Міністерство транспорту. Через це майже всі перевізники звернулись з проханням перейти від звичайного режиму у режим маршрутного таксі і тариф до 1,25 гривні все ж таки підняли, - сказала  Ольга Адамович. - Ціна на паливо і інші види товарів зросла, але не так сильно. Рівень інфляції за рік склав майже 10%, а ціну підняди відразу на 70%. Це просто неприйнятно.

На сьогодні обґрунтованою ціною на проїзд може бути ціна близько 1,30 - 1,50 гривні.

Як запевнила Ольга Адамович, після перевірки усіх документів щодо економічного обґрунтування, обласна влада буде застосовувати усі важілі впливу, щоб повернути ціну на проїзд на належний рівень.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter