Полтавець забрав акумулятор, щоб ДАЇшники не змогли забрати його автобус

Новини
Валентина Зайченко4 березня 2011 о 09:56838 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото: mia.pl.ua Під час рейду по відпрацюванню перевізників у Полтаві комісія у складі представників різних відомств області нещодавно на вулиці Зінківській, поблизу автостанції №3 зупинила автобус «Мерседес-Бенс – 312».

Під час перевірки зазначеного транспортного засобу комісія виявила у автобусі встановлене додаткове місце для сидіння пасажирів, не передбачене технічною характеристикою даного транспортного засобу, що перешкоджало евакуації пасажирів при виникненні надзвичайної ситуації, пише сайт mia.pl.ua

В присутності двох свідків було складено протокол про адміністративне правопорушення. Після цього водій автобусу одразу зателефонував власнику даного транспортного засобу і останній прибув уже через кілька хвилин.

Після того, як правопорушення було задокументовано, водій підписав протокол про адміністративне правопорушення, проте відмовився підписати інші складені працівниками ДАІ документи, а саме: акт тимчасового вилучення талона про проходження державного технічного огляду, акт перевірки технічного стану колісного транспортного засобу, а також акт огляду та тимчасового затримання транспортного засобу, який засвідчено підписами присутніх при огляді свідків.

Після складання усіх матеріалів на місці, державтоінспектор, маючи відповідну водійську категорію, на підставі частини 1 статті 265-2 КУпАП відігнав автобус на майданчик тимчасового затримання транспортних засобів. Власник автобуса намагався завадити працівникам міліції відігнати авто на майданчик. Зокрема, він вийняв акумулятор, щоб працівники ДАІ не могли виконати свої дії. У зв’язку з чим автоінспектори змушені були звернутися по допомогу до сторонніх осіб, які надали акумулятор.

Як стало відомо, власник автобуса неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за порушення правил пасажироперевезень.

Так, ще у 2010 році даний приватний підприємець за систематичне ігнорування законодавства, що регулює здійснення перевезень пасажирів був позбавлений ліцензії. Відновив ліцензію лише після усунення усіх недоліків.

Однак, відновивши право перевезення пасажирів, він продовжив практику ігнорування вимог чинного законодавства, зокрема, почав здійснювати нелегальне перевезення пасажирів за маршрутом «Полтава-Київ-Полтава», не маючи відповідного договору, оскільки термін дії договору закінчився 18.01.2011 року.

Зважаючи на систематичний характер порушень ДАІ Полтави направила до відділу державного контролю територіального відділення в Полтавській області Головної державної інспекції на автомобільному транспорті лист про проведення перевірки виконання ліцензійних умов та вирішення питання щодо доцільності надання подібних послуг (позбавлення ліцензії).

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter