У Полтаві Тараса Шевченка прирівняли до святого

Новини
Валентина Зайченко11 березня 2011 о 12:181612 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві Тараса Шевченка прирівняли до святого
На прес-конференції, присвяченій 150-річчю від дня смерті Тараса Шевченка Володимир Степанюк презентував портрет українського поета. Репродукцію портрету полтавський майстер Іван Гранько оздобив у вигляді ікони.


– Тарас Шевченко – наш пророк, тому заслужив, щоб його порівнювали зі святим, – сказав Володимир Степанюк, голова асоціації «Громадянське суспільство». – Ми хочемо зробити у Полтаві народний музей-світлицю Тараса Шевченка і, маємо надію, ця ікона буде знаходитись там.

Володимир Степанюк також нарікав на українське телебачення, яке у день смерті Тараса Шевченка майже не показувало програм, присвячених поету.

– Лише один канал з усіх 13-ти показував передачі про Тараса Шевченка. Це Місто-Тоніс. А скільки є і фільмів, і програм. Дуже даль, що в Україні так відносяться видатного українського поета. Адже це не якась рядова дата, а кругла річниця - 150 років від дня смерті... – сказав Володимир Степанюк.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter