Водії полтавського вантажного таксі поскаржились на дії міліції до прокуратури

Ситуація
18 березня 2011 о 13:171024 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Сьогодні, 19 березня, близько 9-ї ранку, біля Полтавської обласної прокуратури зібралися працівники одного з вантажних таксі Полтави.
-Сьогодні ми принесли підписи, які зібрали серед наших працівників, - розповів один з учасників зібрання. – Представники понесли їх до прокурора. Підписи збирали для того, щоб закінчилися незаконні наклепи від міліції на наше керівництво. Сподіваємося, що після цього наше керівництво вже не чіпатимуть. Адже через все це зменшилась кількість замовлень. А відповідно, це вдарило і на наші заробітні плати.

Але далеко не всі присутні могли пояснити з якою метою вони прийшли до прокуратури.

-Я прийшов підтримати своє керівництво, - відповів водій вантажного таксі. – Щоб припинили їх смикати в прокуратурі.

Та коли журналістка задала йому питання яким чином впливає це на його роботу - він здвигав плечима, і знову говорив, що просто прийшов заради підтримки.

Присутні міліціонери також не змогли прояснити ситуацію

- Можу сказати лише те, що нам повідомили, що такі-то громадяни, за такою адресою, принесли заяву в прокуратуру і все, - пояснив Анатолій Карпіченко, начальник міліції громадської безпеки міста Полтави.

Працівники обласної прокуратури поки що не дають конкретних коментарів стосовно даної ситуації.

- Дану заяву тільки ось подали, - повідомили журналісту у прес-службі обласної прокуратури. - Тому поки що там розбираються. Можливо, до кінця дня буде якась інформація.

Пояснення щодо мети збору підписів до прокуратури дав син власниці таксі.

-Я допомагаю своїй мамі з роботою, – розповів син власниці вантажного таксі. – Підписи наші працівники сьогодні збирали проти неправомірних дій міліції. Адже кримінальну справу за побиття порушували проти мене, а майно забирають на роботі моєї мами. Вони не дають нормально працювати працівникам нашого таксі, оскільки позабирали комп’ютери.

Біля обласної прокуратури були і противники такого збору підписів.

На їх думку, керівництво вантажного таксі, чиї працівники сьогодні протестували – заслуговують покарання.

-Те, що вони сьогодні говорили на камеру журналістам – є завченим текстом, - розповіли водії інших вантажних таксі Полтави. – Ми знаємо, що кожному був розданий на папері текст, який вони і говорили журналістам. Ми знаємо, що там і як відбувається. Ця людина ( власник таксі, працівники якого сьогодні принесли підписи до прокуратури, - авт.) не дає нам усім перевізникам нормально працювати і заробляти гроші. А також знущається зі своїх працівників. Він своїм диспетчерам говорить скільки конкретно потрібно зібрати сьогодні штрафів зі своїх же водіїв. Телефонує водію, уже на пів сьому вечора, говорить що є замовлення, але коли той відмовляється - штрафує. Так телефонує другому, третьому - всі відмовляються. А коли хтось погодився, він передзвонює, і говорить, що замовлення відмінено. А до цього вже оштрафував 5-ть своїх працівників.

Також колишні працівники цього таксі розповідали журналістці про те, що власник приймаючи на роботу обіцяє одну заробітну плату, а платить менше.

Змушує водіїв доїхати до об’єкту за малий проміжок часу, що в свою чергу може привести до ДТП. Також через це таксі вони не можуть заробляти грошей, оскільки він встановлює найдешевший тариф, хоч вони з ними домовлялись, що цього не буде. Через що і вони, на їх думку, змушені возити людей фактично безкоштовно.

Водії інших вантажних таксі збираються теж мітингувати в понеділок, 21 березня, на цьому ж місці о 9-й годині.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter