Проти клубу Спліт вирішується питання про порушення кримінальної справи

Ситуація
Валентина Зайченко23 березня 2011 о 11:211275 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото з www.1tv.ru 22 березня в ході рейду правоохоронців у нічному клубі Спліт були виявлені 10 ігрових автоматів.
Автомати опечатані і будуть вилучені. Проти керівництва клубу вирішується питання про порушення кримінальної справи, повідомили правоохоронці.

– На сьогодні за вимогою Міністерства внутрішніх справ та начальника УМВС області активізована робота всіх підрозділів міліції в направленні боротьби з розкраданням бюджетних коштів, самогоноварінням, розповсюдженням наркотичних засобів серед молоді та ігровим бізнесом. В зв’язку з цим створені спеціальні рейдові групи. 22 березня під час чергового рейду працівники обласного управління по боротьбі з економічними злочинами у нічному клубі «Спліт» виявили 10 ігрових автоматів. Зараз проводиться дослідча перевірка. Вирішується питання про порушення кримінальної справи, – розповів Юрій Сулаєв, начальник ВЗГ УМВС України у Полтавській області. – Саме ці фактори (наркотики, алкоголь, азартні ігри) найбільше впливають на ріст злочинності, тому подібні рейди будуть проводитися постійно. До тих правоохоронців та райвідділів, на території яких будуть виявлені подібні правопорушення, будуть прийматися принципові жорсткі міри.

Як повідомив Юрій Сулаєв, такі рейди триватимуть і надалі. При чому ніякого «вибіркового» ставлення до закладів не буде – перевірка ведеться у рівних умовах для всіх підприємців та керівників клубів.

– Якщо громадянам відома інформація про діяльність забороненого ігрового бізнесу або про продаж наркотичних засобів, ми просимо відразу повідомляти за телефонами 102, 51-77-57 або до найближчого відділу міліції, – додав Юрій Васильович.

У клубі Спліт претензій до візиту правоохорнців немає

- Вилучене ігрове обладнання не експлуатувалося вже кілька років, з часу прийняття Закону про заборону ігорного бізнесу, - прокоментував ситуацію Євген Лобас, директор "Спліту". - Ми його зберігали у складському приміщенні - адже утилізувати складно.

До речі, під час подібного рейду 10 днів тому у Полтаві правоохоронці викрили інтернет-клуб, який надавав ігрові послуги в Інтернеті, повідомив Юрій Сулаєв. Проти керівництва клубу порушена кримінальна справа. Ведеться досудове слідство.