Проти семи кредитних спілок Полтави прокуратура порушила справи

Новини
Валентина Зайченко29 березня 2011 о 10:151987 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото з sevnews.infoНагадаємо, 28 березня пенсіонери мітингували під стінами прокуратури та вимагали повернення коштів, які вклали до кредитної спілки «Спілка пенсіонерів України».




Але як повідомили у прокуратурі, останнім часом збільшилася кількість скарг із приводу невиконання кредитними спілками договірних зобов’язань. Тому прокуратура в інтересах громадян заявляє позови до кредитних спілок «Полтава – капітал», «Лубно»,  «Трійця», «Перше кредитне товариство», Кредитної спілки військовослужбовців та правоохоронних органів «Офіцерська спілка», «Добробут Полтавщини» та «Спілка пенсіонерів України».

– В інтересах фізичних осіб-вкладників, які підпадають під категорію осіб, визначених ст. 36-1 Закону України «Про прокуратуру» (соціально незахищені верстви населення – інваліди, пенсіонери тощо – які не можуть себе захищати самі) та які звернулися з відповідними заявами,  працівники органів прокуратури області вживали заходи до кредитних спілок щодо дострокового розірвання депозитних договорів та стягнення депозитних вкладів та відсотків по них, – повідомила Неля Лисенко, прокурор відділу представництва інтересів громадян та держави в судах прокуратури Полтавської області.

Зокрема, на сьогодні в інтересах громадян до КС «Лубно» пред’явлено 175 позовних заяв на загальну суму  2 мільйони  21 тисяча гривень, з яких 167 розглянуто і задоволено на суму мільйон 862 тисячі. Інші позови перебувають на розгляді.

До КС «Полтава – капітал» пред’явлено 4 позовні заяви на загальну суму 120 тисяч, з яких 1 розглянута та задоволена на суму 8 тисяч. Інші перебувають на розгляді.

До КС «Трійця» пред’явлено 3 позови  на загальну суму 52 тисячі., які розглянуті і задоволені.

До КС «Перше кредитне товариство» заявлено 35 позовів на суму 983 тисячі гривень. Розглянуто і задоволено 1 позов на суму 14 тисяч, інші перебувають на розгляді.

По 1 позову пред’явлено до Кредитної спілки військовослужбовців та правоохоронних органів «Офіцерська спілка» (277 тисяч) та до КС «Добробут Полтавщини» (11 тисяч 900 гривень). Вказані позови розглянуті  і задоволені.

До КС «Спілка пенсіонерів України» заявлено 61 позовну заяву на загальну суму мільйон 172 тисячі гривень. Усі позови розглянуті і задоволені.