У Полтаві в чоловіка стріляли, можливо, через земельний скандал

Новини
Валентина Зайченко30 березня 2011 о 14:231162 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві в чоловіка стріляли, можливо, через земельний скандал
Нагадаємо,28 березня зранку по вулиці Артема, 33 на подвір’ї будинку, або точніше того, що від нього залишилось, у літнього чоловіка вистрілив невідомий.

Стріляли з пневматичної зброї у потилицю. Господар будинку сам викликав правоохоронців, які його і відвезли потім до лікарні. Чоловік був притомний і розповів міліціонерам все, що знав.

– Як пояснив потерпілий, до нього на подвір’я зайшов невідомий, запитав хто господар будинку. Коли чоловік відповів, що він господар, невідомий вистрелив і втік, – розповідає Володимир Пасічко, помічник начальника Київського РВ ПМУ УМВС України в Полтавській області. – За словами господаря, він цього чоловіка раніше ніколи не бачив.

Чоловіка з пораненням в потилицю правоохоронці відвезли у лікарню. Лікарі повідомляють, що стан потерпілого стабільний, повідомили у міліції.

Будинок в центрі міста не має власника, але в ньому проживає 5 осіб

За неофіційною інформацією, причиною конфлікту є земля. Адже будинок в аварійному стані, майже розвалений, і знаходиться на перехресті вулиць Шевченка та Артема. А це майже центр міста. Не дивлячись на стан будинку, у ньому проживає п’ять осіб. Подружжя пенсіонерів та три їх сини. Сусіди відзиваються про родину по різному.

– Вони завжди жили непримітно, якісь відлюдькуваті. Ні з ким особливо не спілкуються. Раніше я бачив як і дідусь і бабуся ходили тут, а тепер їх не бачу. Може вони й померли, а може й ні, – говорить чоловік, який 11 років працює поряд з будинком потерпілого.

Інші сусіди розповіли, що є інформація ніби родині повинні були дати квартиру замість їх будинку, але вони не були задоволені умовами, які їм пропонували. Про синів говорять, що вони також поводять себе дивно.

На момент візиту журналіста братів вдома не було. Двері на стук ніхто не відчинив. Але з-за дверей відізвалася жінка, яка повідомила, що дверей не відчинить, оскільки вона тут просто доглядає хвору господарку будинку на прохання її синів.

Якраз в цей же час до двору підійшов чоловік з папкою документів. Виявилося, що це працівник Полтавського міськвиконкому.

– Я прийшов, щоб зобов’язати господарів навести лад біля будинку. Тут  сміття та стіни зовсім обвалилися. Потрібно навести порядок, – сказав Сергій Шпак, інспектор

по контролю за благоустроєм, екологічним та санітарним станом міста Полтавського міськвиконкому. – Я вже і раніше приходив, бо тут весь час безлад навколо будинку. Щоб дізнатися, кого ж таки зобов’язати навести тут порядок, я звернувся в БТІ. Де мені відповіли, що власників цей будинок не має.

Інспектор виписав припис господарям, яких не застав і залишив його.

На карті генерального плану міста територія, на якій знаходиться будинок, підлягає забудові багатоповерхівками.

На даний час Українським науково-дослідним інститутом проектування міст «Діпромісто» ведуться роботи з коригування генерального плану Полтави, вказано на офіційному сайті міської ради. Генеральний план є основним видом містобудівної документації з планування території населеного пункту, призначеним для обґрунтування, розробки й реалізації довгострокової політики міста з питань забудови та використання територій.

Правоохоронці до цих пір розшукують зловмисника, який стріляв у людину. Його опис, який надав потерпілий: на вигляд до 30-ти років, зріст 170-175 см, повної тілобудови, був одягнутий в курточку коричневого кольору. Очевидців події, яким відома будь-яка інформація, що стосується злочину та особи зловмисника, міліція просить звернутися у Київський райвідділ за телефонами: (0532) 56-65-87, 0937898780 або 102. Конфіденційність гарантується.

На даний момент порушена кримінальна справа. Злочин кваліфікується як замах на вбивство. Проводиться досудове слідство.