Найвизначніші пам`ятки Полтави – Алея каштанів, Полтавська битва та Біла альтанка

Проект Інше місто
2 квітня 2011 о 20:262682 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Найвизначніші пам`ятки Полтави – Алея каштанів, Полтавська битва та Біла альтанка
Суботнього дня блогер проекту "Інше місто" разом з полтавчанами визначав головну туристичну родзинку міста. У списку фаворитів - справи та будівлі, до яких доклали руку великі – Петро І, Іван Мазепа, Іван Котляревський та місто будівники різних епох.

Хто ж знає рідне місто краще за його мешканців. Тому саме в них вирішив запитати, що ж показувати туристам у Полтаві. Частково цим цікавився ще під час третього завдання проекту – знайомства з полтавчанами.
Втім, сходні вирішив все зробити по-новому. Ту вирушаю в серце міста – на Жовтневу алею.








Наталія:
- В першу чергу це Корпусний сад та Монумент Слава. Достойна уважна уваги і Біла Альтанка. Відзначила б також і алею Каштанів.



Поліна та Дарина:
- Мабуть музеї. Пам'ятників тут теж вистачає. О! Ми в візначили пам’ятник з левом. Його туристи люблять.



Володимир Олексійович:

- Схиляюсь до думки, що це Біла альтанка. А ще все що пов'язано з Полтавською битвою.



Микола:

- Я б показував центр своїм знайомив з інших міст. А більше… Навіть не знаю.



Людмила:

Однозначні пам’ятки – Біла Альтанка, Поле Полтавської битви та центр міста. Його ж будували в тому ж стилі, що й Санкт-Петербург.

Що ж, підсумовуючи опитування та попередні думки мешканців міста, маємо таку картину.
На першому місці історико-культурний заповідник "Поле полтавської битви", друга позиція - Корпусний сад та Монумент Слави, третя – Біла Альтанка.
Про заповідник я розповів у завтрашньому повідомленні, адже там мова йтиме про музеї.


Зараз скажу тільки – був, дуже сподобалось.
Про Корпусний сад та пам’ятник Слави я вже згадував у попередніх постах. Навіть встигли з читачами сайту посперечатись і обговорити усі подробиці.



Скажу лишень, що знайти пам'ятку дуже просто. Навіть з висоти пташиного польоту.
Така ж справа і з Білою Альтанкою. Хоча на пам'ятку вказівників не знайшов, знайти її просто. Варто лише пройти до початку вулиці Жовтневої.



Сомо по собі красиво тим пече поряд етнічна садиба Івана Котляревського. Шкода лишень, що колись вид з альтанки відкривався більш при родній. А зараз можна насолодиться лише виглядом Мікрорайону "Поділ".








Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter