Як прибирали Співоче поле та берег Ворскли у Полтаві

Новини
Валентина Зайченко19 квітня 2011 о 11:341217 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Як прибирали Співоче поле та берег Ворскли у Полтаві
Фоторепортаж (частина друга). Нагадаємо, 16 квітня Полтава взяла участь у всеукраїнському суботнику.


На вулиці вийшли студенти, жителі районів міста, волонтери, комунальники та представники влади, щоб прибрати рідне місто від сміття.

Фото надали учасники акції Ян Малюжко, Сергій Гаврилюк та Олексія Жорняк.



У Полтаві акція «Зробимо Україну чистою» пройшла одночасно з міським «Днем Довкілля». В ній взяли участь близько 400 «екологічних» волонтерів. Загальна ж кількість людей, що долучилися до прибирання, склала понад 2 тисячі осіб, повідомляє Іван Чабан, організатор акції у Полтаві.

Хоча очікували більше, але погодні умови, мабуть, перешкодили прийти усім тим, хто зголошувався допомогти. Зокрема цього дня не змогли приєднатися до суботнику полтавські школи, ряд вузів та професійно-технічних навчальних закладів.

Натомість активними виявилися громадські організації. Виключно на добровільних засадах прийшли цього дня на прибирання ПЛАСТуни, осередок полтавської ФРІ, представники велоклубу (не дивлячись на те що 16 квітня у них було офіційне відкриття сезону), полтавський риболовний клуб, і кілька десятків молоді з протестантської церкви «Відродження», Український незалежний супротив, Українська народна молодь та інші, повідомляють організатори.

До того ж ця акція стала першим масштабним заходом такого рівня коли полтавці почали проводити сортування побутового сміття. Знайти фірму, яка б спеціалізувалася на такій справі (вторинній переробці) було нелегко, повідомляють учасники акції. Але, як показала практика, такі фірми існують і в Полтаві.

Не дивлячись на всі перипетії вдалося зібрати 66 мішків пластику на 240 літрів (розмір мішку) та 177 мішків на 120 літрів. Скла було зібрано 9,5 мішка на 240 літрів і 73 мішки на 120 літрів. Окрім цього загального непотребу прибрано:   46/240 л.,  2407/120л.,  40/60л.

І хоча всі заплановані 12 місць засмічення повністю розчистити не вдалося, все ж на кілька десятків самоскидів сміття Полтава стала чистішою.

Еко-активісти планують просити у влади встановити у зелених зонах баки для сміття.