У Полтаві відкрилася виставка ікон

Новини
Валентина Зайченко27 квітня 2011 о 16:531352 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото Юлії Логвиненко Виставка відкрилася у Галереї мистецтв. Авторка – вишивальниця Ніна Фоменко.

- Якось я вишивала ікону кількома простими швами, а голос підказав мені «Вишивай отак!». І я почала. Дуже гарний, унікальний – більше ніхто так не вишиває, називаю його «божий шов». Це поєднання швів хрестиком і гладдю, говорить пані Ніна.

Ніна Вікторівна з благословення Керуючого Полтавською Єпархією Високопреосвященнішого архієпископа Полтавського і Миргородського Филипа бере участь у виставках декоративно-прикладного мистецтва, на яких представляє свої роботи (вишиті ікони та вишивки-картини на біблійну тематику).

У Ніни Вікторівни вже було чотири виставки, одна з них загальна, інші три – персональні, відбувалися у Миргороді, звідки майстриня родом.

Першу ікону вишила у 1999 році. За 12 років закінчила більше 80 робіт. З майстринею поспілкувалася Юлія Логвиненко.

- Скільки часу Вам потрібно для створення ікони?

- Частіше всього роботу закінчую за три місяці. А як є натхнення – то і за 2 тижні. У середньому виходить 10 робіт на рік, думаю, що це небагато. Зараз у мене перерва – шукаю натхнення.

На питання «Чи продаєте Ви свої картини?» - відповіла: «Ще не продала жодної роботи, 20 робіт хіба подарувала і від цього отримала величезну насолоду».

Привітати майстриню з відкриттям виставки завітали голова облради Олександр Момот, заступник міського голови Полтави Діонісій Каплін, поетеса Марійка Бойко та поціновувачі мистецтва.

Подарунком для присутніх стала «Молитва за Україну» у виконанні хорової капели училища імені Лисенка.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter