Дослідити генеалогічне дерево у Полтаві: від безкоштовно до кількох тисяч гривень

Ситуація
17 травня 2011 о 16:193284 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Дослідити генеалогічне дерево у Полтаві: від безкоштовно до кількох тисяч гривень
Мабуть, кожному хотілося б дізнатися про своє коріння: з якого роду походимо і ким були предки.
Але за таку послугу потрібно або заплатити, або ж знайти самим час на  безплатні пошуки. Надають такі послуги у архівах. Журналістка «Коло»  дізнавалась про подробиці процедури дослідження генеалогічного дерева.

Державний архів Полтавської областіДержавний архів Полтавської області

- Якщо людина бажає здійснити генеалогічне розслідування, то для цього їй необхідно принести свій паспорт, щоб мати можливість користуватися документами нашого архіву, - розповів Володимир Коротенко, заступник начальника відділу інформації та використання документів Державного архіву Полтавської області. – Також для цього необхідно точно знати населений пункт, в якому жили ваша рідня. Оскільки по-самому прізвищу знайти рід дуже важко.

Послуга може бути безкоштовною, якщо ви самі будете займатися пошуком. Якщо ж ви  бажаєте, щоб вам допомогли, то за це необхідно заплатити. Сума залежатиме від затраченого часу на роботу. Тому може сягати і кількох тисяч гривень.  Термін пошуків залежить від того, скільки документів є архіві.

Продовження читайте пізніше на  сайті "Коло".