Хворих дітей у Полтаві почали лікувати їздою верхи на конях

Новини
Валентина Зайченко17 травня 2011 о 15:151766 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Хворих дітей у Полтаві почали лікувати їздою верхи на конях
Фото. Під Полтавою, у Вакуленцях, днями провели перше заняття іппотерапії для хворих дітей, підопічних Монтессорі-Центру.




Фото надані Фемке, волонтеркою з Голандії

Діти  з діагнозами аутизм, гіперактивність, синдром Дауна, яким лікарі винесли невтішний діагноз «ненавчувані», знайомилися з конями, пригощали їх ласощами та катались  верхи.

Невеликими кроками, разом з тренерами йшли коні, обережно несучи на своїх спинах хворих малюків, найменшому  з яких всього 3 роки.

– Вражало те, що діти не лякались цих гордих, красивих тварин, відразу відчувався якийсь фантастичний  зв’язок, який виникав між немовною, з важким діагнозом дитиною та великою розумною  істотою. Іппотерапія діє заспокійливо на дітей, крок коня співпадає з ритмом серця малюка. Тварини інтуїтивно відчувають дітей і ведуть себе дуже обережно та спокійно, не реагуючи на зайві різкі рухи та голосні звуки, – розповідає Олександр Алієв, інформаційний менеджер ГО Монтессорі-Центр"Соняшник". – Діти були в захваті, а батьки на власні очі пересвідчились, які позитивні зміни миттєво відбулись в поведінці їх дітей під час тілесного контакту з величавими і такими  лагідними тваринами. Ми щиро вдячні підприємцям  за розуміння, підтримку та допомогу.

Нагадаємо, заняття для хворих дітей оплатили спонсори. Два підприємці з Полтави  знайшли можливість оплатити заняття та за перевезення дітей мікроавтобусом.

Після катання всі малювали та розфарбовували коней, з гарним апетитом їли на свіжому повітрі домашні бутерброди та  робили букетики з польових квітів, розповів Олександр Алієв.

На заняттях була присутня волонтер з Голандії, дівчина на ім’я Фемке, яка  вже майже рік працює в полтавському Монтессорі-Центрі.

– Вона приїхала до нас зразу після закінчення школи за програмою молодіжної волонтерської організації. А в березні цього року Монтессорі-Центр, єдиний в Полтавській області, пройшов іспит і одержав акредитацію Європейського волонтерського союзу до 2014 року на роботу з міжнародними волонтерами, – розповів Олександр Алієв.