Для хворих полтавських дітей волонтери акції «Серце до серця» назбирали 35 тисяч

Новини
Валентина Зайченко18 травня 2011 о 23:461105 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото з molod.org.uaНа шостій Всеукраїнській благодійній акції «Серце до серця» у Полтаві назбирали близько 35 тисяч гривень.


Волонтерів можна було зустріти на вулиці. Під час концерту та різних заходів у рамках акції вони збирали гроші для дітей. За будь-який вклад люди отримували сердечко-наклейку, яке свідчить про добру справу. Крім цього, на Театральній площі продавалися вироби, які створили діти. Вилучені кошти також підуть на лікування хворих дітей.

На зібрані кошти буде закуплено інсулінові помпи для дітей віком  0 - 5 років. Зазначене обладнання покликано полегшити страждання малюків, проводячи автоматичне вимірювання рівня цукру у крові та інших важливих параметрів, і за необхідності здійснює вливання в організм потрібних ліків, зменшуючи кількість уколів.



За час існування акції на Полтавщині було зібрано більше 200 тисяч гривень.

Так за результатами збору коштів 2008 року по області було зібрано близько 35 тисяч гривень, на які закуплено в офтальмологічне відділення Полтавської міської лікарні проектор знаків та лікувальну програму  «Хрестик і павучок».

2009 року зібрана сума коштів зросла до 65 тисяч. На них теж в офтальмологічне відділення закуплено офтальмоскоп налобний та лінза до нього.

2010 року зібрана сума перевищила 89 тисяч гривень. В неонатологічне відділення лікарні (де перебувають передчасно народжені малюки) закуплено пульсаксиметр для вимірювання кисню у крові та аспіратор медичний, повідомив Іван Чабан, заступник голови Полтавського обласного штабу Всеукраїнського благодійного Фонду «Серце до серця».

Всього ж минулого року по Україні зібрана сума перевищила 3 мільйони 330 тисяч гривень.

Цього року благодійникам вперше допомагали школярі, повідомляють організатори акції. Загалом по обласному центру були задіяні близько п’ятисот волонтерів, четверта частина яких – школярі (з письмової згоди батьків).

Нагадаємо, підтримали акцію власники ретроавтомобілів та мотоциклів, які влаштували виставку і допомагали збирати кошти для хворих дітей.

Як повідомляють організатори, до акції активно долучилися майже усі ВУЗи Полтави, крім кооперативного університету (ПУЕТ). Кращим волонтером стала Ганна Баранова з медичної академії, яка за два дні назбирала 2627,55 гривень.





Довідка

Благодійний Фонд з однойменною назвою (www.fsds.in.ua ) існує в Україні шостий рік, організований польським підприємцем, що проживає в Україні, на зразок польського «Великого оркестру святкової допомоги», котрий діє у сусідній державі більше 20 років.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter