Які тролейбусні маршрути зникли у Полтаві

Новини
Валентина Зайченко19 травня 2011 о 16:521965 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото з kp.ruНових тролейбусних маршрутів у Полтаві поки що не буде, старих – поменшало.




Тролейбусних маршрутів на Дублянщину, Сади-2 та Яківці полтавці можуть поки що не чекати.

Екс-мер Полтави Андрій Матковський обіцяв, що найближчим часом у Полтаві з’явиться новий тролейбусний маршрут на Яківці. Для цього навіть будували дорогу в обхід залізничного переїзду. Але маршруту немає і найближчим часом не передбачається, повідомили у КП «Полтаваелектроавтотранс».

– Для того, щоб побудувати нові тролейбусні лінії, потрібно будувати спеціальне обладнання, підстанцію. На це необхідно 5 мільйонів гривень. Місто не має таких коштів. Тому, найближчим часом, нових ліній не передбачається, – повідомив Андрій Руденко, начальник служби руху  КП «Полтаваелектроавтотранс». – Проте, у міській програмі розвитку на 2015-2020 роки запланований тролейбусний маршрут до Садів 2.

Крім цього, існуючих тролейбусних маршрутів останнім часом поменшало.



З маршрутів зникли тролейбуси під номерами 5, 10, 11, 14, 6А. Їх прибрали у зв’язку з оптимізацією, пояснили в КП «Полтаваелектроавтотранс».

– У 2009 році Полтавський  будівельний технікум транспортного будівництва зробив аналіз пасажиропотоків міста та запропонував оптимізацію руху транспорту. У зв’язку з цим були відмінені деякі маршрути тролейбусів, тому що по тим напрямкам маршрут дублюється великою кількістю автобусів та маршрутних таксі. Тому немає сенсу пускати там ще й тролейбуси, які їздять майже порожніми по таким напрямкам, – пояснив Андрій Руденко.



Таким чином, у Полтаві більше немає тролейбусів



№5 «Героїв Сталінграду – Сади-1» (знятий з маршруту через наявність достатньої кількості іншого транспорту)

№6А «Левада – Героїв Сталінграду» (маршрут перейменовано на №13, він – діючий)

№ 10 «Склозавод – завод ГРЛ» (через закриття заводів ХімМаш та ГРЛ пасажирів стало мало, пояснили у КП «Полтаваелектроавтотранс»)

№ 11 «Південний вокзал – героїв Сталінграду (через Сінну)» (цим маршрутом майже ніхто не користувався, пояснили у КП «Полтаваелектроавтотранс»)

№14 «Розсошенці – Інститут зв’язку (через центр)» (через наявність великої кількості автобусів та маршрутних таксі по цьому напрямку)

Діють у Полтаві маршрути №1, №2, №3, №4, №6, №7, №8, №9, №12, №13, №15.

Нагадаємо, до кінця літа у Полтаві повинно з’явитися 10 нових тролейбусів "Богдан", які будуть курсувати по маршруту "Кільцевий".

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter