На Мазепа-фест немає коштів, та фестиваль можливо все ж таки буде

Дозвілля
Валентина Зайченко14 червня 2011 о 15:181367 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото з primetour.ua Попри нестачу коштів Мазепа-фест, можливо, відбудеться у вересні 2011 року.

Нагадаємо,  Мазепа-Фест – щорічний етно-рок-фестиваль у Полтаві. Цього року повинен відбутися вже 9-ий музичний захід..

В його рамках проводиться показ фільмів українських режисерів, концерти етно-музики, українських рок-гуртів. Засновник фестивалю – Микола Кульчинський, депутат Верховної Ради.

Нагадаємо, раніше Микола Кульчицький повідомляв, що фестиваль можливо відбудеться  11-12 червня.

– Коштів так і не знайшлося. У мене є там копійки, а не гроші. А потрібно 200 тисяч. Фестиваль відбувається на благодійні кошти та кошти спонсорів. Друзі допомагають, але цього мало. Буду звертатися ще до Віктора Ющенка, який підтримував фестиваль, – говорить Микола Георгійович. – Нинішня міська влада до фестивалю та організаторів відноситься краще, ніж попередня. Та без особливої зацікавленості. Але цей щорічний фестиваль – прикраса Полтави, його знають всюди в Україні і за її межами.

Якщо будуть гроші – буде й рок – Якщо кошти-таки знайдуться, то Мазепа-фест відбудеться у другі вихідні вересня. А якщо коштів не буде, то рок-музики не буде також. Проведемо у вересні тільки День Кіно та День Театру, – розповів Микола Кульчинський.

Як повідомив Валерій Мельник, соліст гурту «Транс-Формер», відбір на фестиваль пройшли полтавські гурти «UA», Манія, Звір Ясочка, Without name. У резерві два гурти – Безних та Дідько лисий.

Полтавський гурт «Транс-Формер» також планує взяти участь у фестивалі. До речі, 13-го червня в українському радіопросторі презентована нова пісня гурту «Останній кордон». Як повідомляє Валерій Мельник, пауза у творчості гурту була пов’язана з тим, що він переїхав жити до Києва, а решта музикантів залишились в Полтаві. Але репетиції не припиняються – для цього кожні вихідні Валерій Мельник приїжджає до рідного міста.

Щодо інших відомих виконавців, поки що невідомо хто з них буде брати участь у фестивалі, повідомили організатори.