У Полтаві не вийшли на маршрут більше 30 автобусів, а пільгові «кільцеві» зникли на невизначений термін

Новини
Валентина Зайченко16 червня 2011 о 15:381363 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Нагадаємо, з 15 червня підприємство «УМАК» припинило свою діяльність і 37 автобусів підприємства не вийшли на маршрут.Фото з poltava.info
Найближчим часом місце «УМАКа» займе інший підприємець. А поки що з пасажиропотоком у місті справляються за допомогою резервів.

– Тимчасово до проведення конкурсу у Полтаві буде новий перевізник «Полтавтошлях». Він зареєстрований на ринку перевезень з 2009 року. А поки остаточно не оформлені документи підприємця, у Полтаві задіяні резервні автобуси усіх перевізників міста. На кільцевих маршрутах зараз 14 автобусів, замість 33. Цього поки що вистачає, адже пасажиропотік зараз не піковий, – розповів Олександр Шендріков, начальник відділу з питань транспортних перевезень Полтавського міськвиконкому. – Щодо пільгових «кільцевих», то зараз вони не передбачені. Адже домовленість у міського голови була саме з СП «УМАК». Підприємство на добровільних засадах без відшкодування затрат надавало два автобуси для перевезень пільгових категорій населення. Чи буде така домовленість з новим перевізником, поки що невідомо.

Про нового перевізника повідомили, що він має право здійснювати перевезення (зареєстрований) з 2009 року. Чи здійснював він перевезення у Полтаві – невідомо. Ім’я підприємця Микола Генадійович Червінський. Інформації у мережі Інтернет про перевізника немає.

Щодо працевлаштування колишніх працівників СП «УМАК», Олег Шендріков вважає, що проблем не буде.

– У нас в місті 12 приватних підприємців-перевізників та 16 фізичних осіб. Нестача водіїв є. Думаю, всі знайдуть роботу. Крім цього, потрібні і водії тролейбусів та кондуктори. Проблем з працевлаштуванням колишніх працівників СП «УМАК» бути не повинно, – сказав Олег Шендріков.

Тим часом пасажири Полтави вже відчувають незручності – навіть у 14 годин дня автобуси переповнені, дочекатися більш менш пустого транспорту майже неможливо. А зранку у час пік ситуація спостерігалася ще гірша.