Як полтавські велосипедисти гостювали у садибах дворян

Дозвілля
Валентина Зайченко23 червня 2011 о 15:442364 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Як полтавські велосипедисти гостювали у садибах дворян
Чотири полтавські велосипедисти проїхали більше 150 кілометрів за півтори доби, щоб подивитися на дворянські садиби сусідньої області.




– Ми любимо подорожі та велосипеди. І щоб не кататися просто так, вирішили об’єднати приємне з корисним – час від часу влаштовуємо поїздки з пізнавальною метою. Спочатку знайдемо цікаві місця в інтернеті, а потім складаємо маршрут і вирушаємо, – розповів полтавець Юрій Репало.



Нещодавно Юрій разом із трьома друзями-однодумцями відвідали на своїх колесах Харківську область, а в ній – дворянські садиби, гарні парки та «Співучі тераси».

– Туди ми їхали електричкою разом із велосипедами. У перший день уже не місці наїздили близько 50 кілометрів, – розповідає Юрій. – Другого дня відстань виявилась довшою, бо вирішили їхати велосипедами аж до Полтави. За два дні кожен із нас намотав по 103 кілометри.

Велотуристи ночували край села, яке відвідували. Намети, похідне приладдя для готування їжі полтавці возять із собою. Не обійшлося і без пригод – один з учасників поїздки пробив колесо.

Маршрут, за яким подорожували полтавці: Полтава Південна - електричка - станція Садки - Шарівський парк, Палац Кьоніга (Шарівка) - Мурафа - Наталіївський парк, Святопреображенський храм (Володимирівка) - "Співучі тераси" (Городнє) - Краснокутський дендропарк (Краснокутськ) - Велика Рублівка - Милорадове - Крутий берег - Полтава

До речі, розповідав Юрій про поїздку по телефону, адже знаходився не в Полтаві – знову подорожував велосипедом.

Про свої подорожі Юрій пише в своєму блозі (щоденнику) в мережі інтернет. Постійні читачі блогу мають змогу переглядати безліч фотографій та читати цікаві історії.