Де і чим в Полтаві зайняти дитину під час літніх канікул

Дозвілля
12 липня 2011 о 12:031944 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Де і чим в Полтаві зайняти дитину під час літніх канікул

Для дітей в Полтаві діють безкоштовні клуби дозвілля за місцем проживання. Працюють вони 3 9-ї до 18--ї години, вихідні – субота та неділя.

- У літній період одні дитячі клуби працюють до 15 липня, а інші з 18 липня, - розповіла методист Сніжана Лубко, виконуюча обов’язки директора Полтавського центру дитячо-юнацьких клубів за місцем проживання.

Довідка «Кола»: Для того, щоб ваша дитина могла займатися в таких клубах документи не потрібні.

Про свої враження розповів один з відвідувачів Полтавського клубу «Ровесник».

Шахи - гра для юних інтелектуалів. Клуб "Ровесник". Фото Людмили МіловідовоїШахи - гра для юних інтелектуалів. Клуб "Ровесник". Фото Людмили Міловідової

- Я народився в Полтаві, й ходив тут в школу №10, - розповів Дмитро, школяр. - У 7 років ми з батьками виїхали до Австрії. А в Полтаву влітку я приїжджаю до бабусі. І завжди ходжу до клубу «Ровесник». Мені тут подобається, адже ми разом з іншими дітьми проводимо свій час: граємо в шахи, їздимо на скейтах. Тут дуже цікаво.

Психологи радять батькам віддавати своїх дітей у подібні заклади, на що є мотивації. Зокрема, коли дитина має залежність від комп'ютера.

- У наш час з розвитком технологій у дітей формується швидке сприйняття, - розповідає Олеся Суботіна, практикуючий психолог. - І через це треба не забувати, що їм не можна зупинятися. Батькам важливо направити своїх дітей у потрібний напрямок. Під час літніх канікул, як ніколи, необхідно направляти дітей у гуртки чи табори. Якщо не направляти - ваше чадо може втратити цілеспрямованість. Коли дитина в школі, то вона має якісь обов’язки, цілі. А от під час літа діти розслабляються. Тому важливо направити дитину в необхідне русло. Так, коли дитина знаходиться в таборах чи відвідує гурток, вона уміє розвиватись і налагоджувати стосунки з іншими, тобто розвивати комунікативні якості , навчається входити в нову ситуацію. Коли діти відвідують гуртки чи табори - вони мають цілі, мотивують свої досягнення. От в школі дитини мотивована, але їм це не цікаво (маю на увазі дітей, яким не подобається навчатися). А в гуртках і таборах вони займаються улюбленою справою. Для них – це зміна обстановки , і, головне, вони не замикаються в собі. А ще нині досить великий відсоток дітей є залежними від комп’ютерів. І це дуже погано. Якщо дорослі ще можуть якось себе контролювати, то діти ні. Це мають робити батьки. Тож відвідувати такі заклади – це і спосіб уникнути залежності від комп’ютерів.

Дитячі клубі, які діятимуть на території Полтави з 18 липня.

Район інституту зв'язку

«Центр дитячо-юнацьких клубів за місцем проживання» (Дослідна, 4А): спортивні та розважальні ігри.

«Олімп» (Зінківська 36А): спортивний клуб.

Студія, де навчають малюванню.Студія, де навчають малюванню.

Половки:

«Товариш» (вул. Великотирнівська, 27/1): діє гурток, де діти навчаються плетінню з бісеру. А ще гурток, де навчають малювати. Проводяться спортивні змагання та різні розваги.

Алмазний:

«Блакитні блискавки» (вул. Героїв Сталінграда, 28) та «Промінь» (вул. Героїв Сталінграда, 11): діє гурток плетіння гачком. А також методисти проводять турніри з настільного тенісу, футболу).

Автовокзал:

«Олімпієць» (вул. Київське Шосе ,72): клуб спортивного спрямування: футбол, настільні ігри, баскетбол…

«Факел» (вул. Кондратюка, 7): діє гурток, де навчають робити вироби зі солоного тіста. А також різні пізнавальні та спортивні ігри.

«Господарочка» (Калініна, 19): діють гуртки, де навчають плести з бісеру, робити вироби з солоного тіста та малювати. А також проводять різні розважальні заходи.

Мотель:

«Юний Друг» (Грабчака, 13):діють гуртки, де навчають робити вироби з мокрого паперу та проводять розважальні заходи.

Клуб "Ровесник", вулиця Котляревського, 26Клуб "Ровесник", вулиця Котляревського, 26

До 15 липня в місті діють такі дитячі клуби за місцем проживання: «Ровесник» (Котляревського, 24), «Меридіан» (Панаса Мирного, 2А), «Юний Патріот» («Поділ», провулок Рибальський, 14), «Фантазія» («Браїлки» Баленка, 18), «Вогник» (Яківці, вул. Плеханова, 4).

Гуртки в міських будинках культури влітку не працюють.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter