Василь Лазарович: про чорні списки й незакінчене «Євробачення»

Новини
Надія Труш17 липня 2011 о 10:002258 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Василь Лазарович: про чорні списки й незакінчене «Євробачення»
Василь Лазарович Український популярний співак, володар бас-баритону, – Василь Лазарович після довгих творчих експериментів у поп-музиці повернувся до класичного жанру.

В ексклюзивному інтерв’ю «Колу» розповів про те, чому переосмислив власну творчість.

А ще Лазарович розкрив секрети причин і наслідків пісенного конкурсу «Євробачення-2010»та чому він у «чорному списку» Першого каналу України.

– Василю, Ви не поїхали на Євробачення. Чи повернули кошти, які Ви вклали у цю справу?

–  На підготовку до «Євробачення-2010» я витратив більш ніж 100 тисяч доларів. Фінансування проводилося за рахунок моєї команди. Мою кандидатуру на участь у конкурсі було скасовано, порушивши всі адміністративно-правові норми.  Договір, укладений між мною та НТКУ, підтверджував і гарантував мою участь у конкурсі. У договорі є пункт, який свідчить, що у разі зміни моєї кандидатури, НТКУ має виплатити мені штраф в зазначеному у Договорі розмірі, якого й досі не відшкодували. Я знаходжуся у «чорному списку» більшості українських телеканалів, включаючи Перший канал країни, також в усіх державних заходах. Така ситуація мені не зрозуміла. Мої юристи наразі працюють над тим, щоб відшкодування виплатили у судовому порядку. Я людина принципова. Хоча був готовий іти на перемир’я, за умови компенсації витрачених коштів.

– Тобто, більше пробувати себе як учасник «Євробачення» не хочете?

– Відверто кажучи, на «Євробаченні» перемагають гроші, я участі в такому заангажованому конкурсі брати більше не хочу. Не бажаю зв’язуватися з людьми, які легко можуть «кинути», обманути, не хочу відчувати себе ідіотом, наступаючи на ті самі граблі.

– Василю, чим саме займаєтесь нині? Адже після минулорічного скандалу із національним відбором на «Євробачення» про Вас менше відомостей?

– На початку березня цього року я створив власну концертну компанію «Grand Concert», яка об’єднала команду професіоналів. Першим проектом компанії, спільно з одним із найрейтинговіших українських видань для жінок, було створено проект, Перший чоловічий концерт весни «Единственная». В концерті брали участь Олександр Пономарьов, Микола Носков, Сосо Павліашвілі, Олександр Маршал, гурт «Білий Орел», Олександр Малінін та Ігор Ніколаєв. Всі артисти виконували свої пісні  у супроводі камерного оркестру у складі 50 осіб та гурту «Джанкой Brothers» наживо. Одним із головних акцентів проекту стали «червона доріжка», «почесна варта», квіти у подарунок для всіх жінок, що відвідали подію. Проект стане щорічним, буде проходити в Палаці «Україна» на початку березня.

Презентацію компанії плануємо провести у вересні.

Під час шоу Народна зіркаПід час шоу Народна зірка Цитата

Із середини вересня стартуватиме мій Всеукраїнський тур до власного 30-річчя, з новою концертною програмою в новому музичному напрямку, у супроводі камерного оркестру та музикантів.

– Василю, чи не плануєте співпрацю з кимось із відомих зірок українського шоу-бізу?

– Не планую, мені це не потрібно. Я пробував себе у різних жанрах, музичних напрямках, спробував себе і як попсовий співак. Та результатами своїх експериментів не задоволений, вони не принесли мені ніякої користі. Я оперний співак, хочу продовжувати розвиватися у рідному напрямку, виконувати класичні твори (арії, романси) в сучасному стилі, який носить назву «classical crossover». Вважаю, треба співати справжню музику, а не попсу. Для мене не є ціллю слава, суперпопулярність. Основне для мене – розвиток власної особистості, як у творчості, так і суспільному житті.

Про особисте життя Василь Лазарович розповідати відмовився, мовляв, особисте має залишатися особистим. Але відомо, що він неодружений. Кохана дівчина у співака є.

Василь Лазарович збирається проводити майстер-класи

– Василю, Ви відкрили у 2009 році Благодійний фонд, на підтримку національно-культурного розвитку... Чим займатиметься фонд, що плануєте робити?

– Фонд було створено як організацію, яка створюватиме і проводитиме благодійні акції, в першу чергу, в підтримку дітей. Також розроблятиме й втілюватиме у життя інші соціальні проекти. Мені, наприклад, небайдужа доля людей з обмеженими можливостями.

Впродовж періоду створення Фонду я вів переговори з багатьма Міжнародними Фондами, які виявили велике бажання щодо подальшої співпраці. Вже є декілька конкретних планів щодо реалізації проектів, їх моя компанія презентує восени.

Фондом розроблено ряд майстер-класів  з відомими та авторитетними особистостями в галузі культури. Майстер-класи пройдуть протягом року у ВНЗ Києва. Думаю, що вони  дадуть молоді, не тільки корисну практичну інформацію щодо їхнього ремесла, але й знайдуть відповідь на запитання, як стати справжнім професіоналом у своїй сфері.

Співак тримає себе у формі, тричі на тиждень відвідуючи  спортзал

– Як проводите вільний час? Чим захоплюєтеся?

– Вільного часу практично не маю. Але люблю подорожувати на автомобілі, завжди сам за кермом. Полюбляю Москву, Прибалтику, Крим, рідні Карпати. Можу їхати столицею, побачити, що погода чудова, телефоную друзям, їдемо на барбекю. Три рази на тиждень ходжу до спортивної зали. Займаюся карате, кікбоксингом, легкою атлетикою. Деякі вправи легко виконувати вдома. Вважаю, що підтримувати себе у хорошій спортивній формі слід кожному чоловіку.

Лазаровичу подобається полтавська каштанова алея

– Василю, бували у Полтаві? Що можете розповісти про місто?

–  Подорожуючи містами України чи коли їду у справах, проїжджаю Полтавщиною. У місті маю знайомих, часто бував з концертами. Дуже подобається прогулюватися каштановою алеєю.

«Довідка «Кола»

Василь Лазарович – український співак, бас-баритон. Народився 6 серпня 1981 року на Івано-Франківщині. Визнаний кращим голосом «Ретрофестивалю» (2005, Італія). Закінчив національну музичну академію імені Петра Чайковського (2010). Представляв Україну на Міжнародному конкурсі популярної музики «Нова хвиля»  (2007, Юрмала).

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter