Продавець полтавського ринку розповіла, як там продають несвіже м'ясо

Новини
27 липня 2011 о 12:062424 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Продавець полтавського ринку розповіла, як там продають несвіже м'ясо
Про секрети реалізації зіпсованих продуктів харчування редакції «Коло» продовжує розповідати продавець  Центрального ринку Полтави.


Зіпсоване м'ясо можна розпізнати на дотик та колірЗіпсоване м'ясо можна розпізнати на дотик та колір

Адже жінку «дістало», що її потенційні покупці йдуть скуплятися до конкурентів, які продають несвіжий товар. Минулого разу вона розповідала про маскування затхлих ковбас. Цього разу розмова йтиме про м'ясо. Нагадуємо, що продавець розповідає все на правах анонімності.



Продавці мають різні способи маскування зіпсованого товару.

Як розповіла нам Світлана, продавці м’ясних лавок частенько вимочують вже несвіже м’ясо. Тоді верхні шари продукту робляться дуже м’якими. Курятину, наприклад,  вимочують у сироватці, оскільки кислота вбиває неприємний запах. Ще можуть для цього використовувати і марганцівку. І тоді споживачі не відразу можуть розпізнати, що м'ясо несвіже.

Ще один спосіб маскування - виморожування. Але хоч неприємний запах у такий спосіб і убивається, та кістка у зіпсованому м’ясі все одно залишається темного кольору.

Несвіжу курятину легше за все розпізнати по кісточці.

- Треба дивитися на колір м’яса, - розповідає пані Світлана. - Воно має бути блідо-рожеве, необвітрене. Та краще за все дивитися на зріз кістки. Перша ознака, наприклад, несвіжості курятини  - темний колір кістки. Навіть якщо м'ясо вже вимочили, кістка все одно залишається темною. Також треба обстежити продукт на дотик. М'ясо має бути і не занадто вологим, і не занадто сухим. Адже якщо м’ясо сухе, то значить воно обвітрилось. Звертати увагу варто і на запах. Якщо, наприклад, та ж курятина має запах молочного продукту – виходить, що його вимочували (маскували, щоб не було видно, що м'ясо несвіже).

Купуючи свинину і яловичину, дивіться на колір та перевірте його на пружність.

- Свинина та яловичина мають бути пружними, - продовжує жінка. - Якщо ж м’ясо м’яке, це означає, що його вже обробляли (наприклад, вимочували).  І коли натиснути на м'ясо,  ямка на тому місці, де ви тримали палець, має випрямитись. Якщо ж не випрямилась – м’ясо несвіже. Його, скоріш усього, уже кілька разів заморожували та розморожували. Молода свинина має бути світлою. Якщо колір дуже темний, то м'ясо вже несвіже. До речі, не свіже м'ясо ще  липке і може мати зеленкуватий відтінок.


Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter