У Полтаві на богатирських іграх впевнено лідирує Ніна Геря

Новини
23 серпня 2011 о 22:191774 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві на богатирських іграх впевнено лідирує Ніна Геря
Після чотирьох вправ українська атлетка Ніна Геря впевнено лідирує у чемпіонаті світу серед жінок на звання «Найсильніша жінка планети 2011».




Джемма Тейлор із Великобританії знаходиться на другій позиції.

– Джеммо, Ви нещодавно народили дитину. Ви так швидко відновилися?

– Я народила другу дитину вісім тижнів тому. Просто для мене змагання – моя стихія і я не могла пропустити турнір такого рівня. Відновитися вдалося легко, адже я намагалася не втрачати форму.

Джемма дуже артистична і стала улюбленицею полтавської публіки.

Марина (Броня) Кігелева замикає трійку, але зовсім із малим відривом в один-два очки за нею стоять Каті Луото із Фінляндії, Анет фон дер Вепен із Німеччини та Крістіна Рене Лафекс із США. А аутсайдерами сьогоднішніх випробувань стали Торе Торстейндоттир із Ісландії та тендітна Лейт Холланд-Кін із Австралії.

Дуже тяжко атлетки тягли санчата із вагою у 450 кілограм – лише двом вдалося протягти таку вагу 12 метрів. Прогулянка фермера (а це валізи по 80 кілограм на кожну руку і дистанція у 50 метрів) також стала справжнім випробуванням. Але найбільше проблем та нарікань визвали колони Геркулеса (потрібно втримати колони вагою у 250 кілограм на час, навантаження на руку становить близько 100 кілограм). Три атлетки одна за одною не могли втримати бодай 2 секунди. Судді вже хотіли знімати цю вправу, але українська делегація попросила, щоб змінили чергу у Ніни Гері і вона продемонструє, що втримати їх досить реально.

Ніна витримала і втримала колони близько 40 секунд.

– Просто я на цих снарядах тренуюся, тому мені трішки легше, ніж іншим дівчатам, – пояснила Ніна. – Також я послухала поради тренера і взяла руку в замок, тому витримала так багато часу.

Пояснив складність цієї вправи Дмитро Кононец – відомий стронгмен у Російській Федерації та тренер Марини Кігелевої.

– Цей снаряд влаштований для чоловіків – вони вищі та сильніші, – пояснив Дмитро. – Дівчата нижчі зростом і їм руки просто витягує до верху. Ніна Геря вища за всіх атлеток, тому їй зручно, а для всіх інших це буде не пройдена вправа.

Суддівська команда звернула увагу на цей момент і жінкам почали видавати підставки. Але перевершити результат Ніни ніхто не зміг.

Сила-на-силу (тобто за допомогою колоди випхати суперницю із кола) забрала всі сили у спортсменок. Залишається ще кілька вправ, які виконають найсильніші жінки планети вже завтра, 24 серпня.