Трирічний полтавець випав із вікна квартири

Новини
27 серпня 2011 о 13:43890 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Трирічний полтавець випав із вікна квартири. Фото із сайту gazeta.uaУ Полтаві, 25 серпня, із вікна квартири, що знаходиться на другому поверсі однієї з багатоповерхівок по вулиці Курчатова, випав трирічний хлопчик.


– Вранці 26-річна мати пішла з дому у своїх справах, коли діти (в сім’ї є ще семирічна донька) ще спали, – розповів Володимир Пасічко, помічник начальника Київського РВ ПМУ УМВС України в Полтавській області. – Малюк прокинувся раніше за старшу сестричку та пішов до вікна.

– Я прокинулась від голосного крику братика, – розказала міліціонерам дівчинка. – Крик було чути із відчиненого вікна. Коли я виглянула на вулицю, то побачила брата, який лежав на землі біля будинку. На його голові було багато крові і я дуже злякалась.

Малюка помітили перехожі та повідомили про це медикам. Автомобілем швидкої допомоги хлопчика негайно було доставлено у реанімаційне відділення дитячої лікарні. Лікарі діагностували закриту черепно-мозкову травму та забій головного мозку тяжкого ступеня. Наразі малюк перебуває у комі – лікарі щодня виборюють його життя.

Під час спілкування працівників міліції із мешканцями будинку стало відомо, що батько дітей працює вахтовим методом в іншому місті, тож доглядати малечу матері доводиться фактично самій. Жінка дуже часто залишає дітей без огляду – у таких випадках малюка доглядає його старша сестричка, яка ще й собі ради дати не може. Однак, за словами сусідів і рідних, діти залишаються без належного догляду не через надмірну зайнятість жінки, а через те, що у неї часто знаходяться більш «важливі» справи. Щоправда вона не може навіть пояснити працівникам міліції, які такі справи виявилися важливішими за безпеку рідних дітей.

Зі слів небайдужих сусідів, трагічному випадку передувала низка подій, яка свідчить про її байдуже ставлення до їх здоров’я і розвитку. Зокрема, малюки неодноразово залишалися без материнської уваги навіть на ніч. Окрім того, як з’ясувалося в процесі перевірки, проблема не тільки у бездоглядності, але й у відсутності мінімальних побутових умов і харчування.

У зв’язку з вищевказаними обставинами, правоохоронці на даний час вирішують питання про притягнення такої безвідповідальної матері до кримінальної відповідальності за злісне невиконання своїх обов’язків по догляду за дитиною. У разі притягнення до кримінальної відповідальності їй може загрожувати обмеження або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.?

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter