Полтава приєдналась до Всеукраїнської велоестафети

Новини
5 вересня 2011 о 20:25922 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтава приєдналась до Всеукраїнської велоестафети
Сьогодні, 5 вересня, до Полтави прибуло 50 учасників велоестафети «Спорт для всіх єднає Україну».
Ця спортивна акція охоплює всі регіони України та проходить за трьома маршрутами. До Києва велосипедисти стартували з Луганська, Тернополя, Хмельницька, Вінниці та Севастополя.

Полтава увійшла до маршруту, який стартував у Луганську. 

Сьогодні на площі біля МБК Полтави о 18 годині учасників естафети зустрічали вихованці дитячих спортивних шкіл міста. Велосипедисти, які приїхали до Полтави, відвідали вже Луганську, Донецьку, Дніпропетровську та Запорізьку області. Полтавці вітали їх виступами творчих колективів обласного центру.

-Я другий день в дорозі, вирушав з Дніпропетровська, - розповів Сергій Бажан, учасник естафети з Дніпропетровської області. - Ще у нас у планах  Харків, Суми та Чернігов. Фінішуємо у Києві, де з’єднаються три колони. Потім буде парад біля «Арки Дружби Народів». Я вже четвертий рік беру участь у цій естафеті.

На Полтавщині естафета проходитить територією шести районів області з 5 по 6 вересня. А саме через Кременчуцький, Козельщинський, Кобеляцький, Новосанжарський, Полтавський та Чутівський райони.

Журналісту «Кола» вдалось поспілкуватись із дівчиною-велосипедисткою, яка приїхала разом з колоною учасників.

- Ми в Розсошенцях зустрічали колону, - розповіла Людмила. - Вирішили зустріти своїх колег і проїхатись з ними. Але трохи спізнились. Я вже 4 місяці займаюсь велоспортом. Тепер це моє хобі.

Завтра, 6 вересня, о 10 годині збірна команда велосипедистів, до яких долучиться 10 представників Полтавської області, стартуватиме у напрямку Харкова. Далі у їх напрямку Сумщина, Чернігівщина та Київ.

Довідка «Кола»: Сьому Всеукраїнську велоестафету «Спорт для всіх єднає Україну!» проводить з 2 по 10 вересня 2011 року до Дня фізичної культури та спорту Всеукраїнський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». Команди пронесуть по території України прапор своєї області і встановлять його у Києві 10 вересня, в День фізичної культури та спорту.

Загальний кілометраж маршруту 5 тисяч кілометрів. На останньому етапі велоестафети колона буде налічувати 350 учасників.