Рекламу, що обурила полтавців, вже зняли

Новини
Валентина Зайченко14 вересня 2011 о 16:251132 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото надане депутатом міської ради Ігорем ЛебедикомНагадаємо, нещодавно у центрі Полтави з’явилася реклама, на яку почало надходити багато нарікань – як у ЗМІ, так і до рекламного агентства, яке розмістило сіті-лайти.




Реклама пропонувала квартири погодинно для приємних зустрічей. Жіночі губи з язиком-суничкою доповнювали рекламний зміст.

Після розміщення цих сіті-лайтів до рекламного агентства почали надходити дзвінки від обурених полтавців. Міська влада також відреагувала на нові зображення на вулицях Полтави. Зокрема, депутат Ігор Лебедик надіслав звернення до ЗМІ з цього приводу.

Кілька днів тому рекламу все ж таки замінили.

– Ми, після нарікань з боку мешканців, надіслали листа рекламодавцю з рекомендаціями. Макет реклами надав нам він. На ньому не було вказано назву фірми та її адреси. Це єдині наші претензії. Бо ми не маємо права вмішуватися у зміст реклами. Що рекламодавець хоче, те ми й розміщуємо. Причин відмовляти йому немає. Нічого протизаконного вона не містить, – відповіли у рекламному агентстві «Оллан». – Хоча вся ця історія з дзвінками й наріканнями нам також не приємна.

Відповідальність за зміст несе замовник реклами.

– Є певні обмеження щодо змісту реклами, в Законі України «Про рекламу» передбачена відповідальність за подібні порушення. Є спеціальні органи, що контролюють дотримання цього закону – це антимонопольний комітет та орган виконавчої влади по справам захисту прав споживачів. Але щодо конкретно випадку, на мою думку та думку колег, ця реклама не містить нічого протизаконного. Вона не містить порнографії, на ній не зображені оголені груди, геніталії, не має реклами проституції чи публічного дому. А приємні зустрічі можуть бути і з друзями, які вирішили відмітити День народження. Тому тут більше питання до комісії по моралі, чи вбачає вона тут порушення, а не до органів, які безпосередньо слідкують за порушеннями рекламного законодавства, – відповів Юрій Бойко, голова рекламістів Полтавщини, власник одного з рекламних агентств Полтави.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter