Учасник «Танцюють всі» Влад Гречка хоче відкрити в Полтаві музей взуття

Дозвілля
Ніна Король19 вересня 2011 о 15:112517 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Учасник «Танцюють всі» Влад Гречка хоче відкрити в Полтаві музей взуття
Влад Гречка, студент із Полтави, уже потрапив до сотні кращих танцівників проекту «Танцюють всі». Хлопець розповів, як готувався до кастингу, адже минулого року його підвели танці з партнеркою. А ще про мрію – музей взуття в Полтаві.





Влад Гречка, фото з архіву полтавського студентаВлад Гречка, фото з архіву полтавського студента

– Владе, як готувався до шоу, адже ти минулого року також був серед учасників? Скільки часу присвячував тренуванням, ? Інші стилі пробував?

– Готувався більше морально, ніж фізично. На відміну від минулого року, серйозно поставився до підготовки сольників. Хоча готувалося все, як завжди – в останній день. А так протягом року розвивався в своєму улюбленому стилі (поппінг), трохи пробував підтримки. Інші стилі пробував, але трохи, тому що такого величезного задоволення, яке мені приносить поппінг, не отримував. На тренування йшло в середньому 3 – 5 годин щодня.

Знову ж таки, у цьому році результати кращі через те, що приїхав на кастинг морально дозрілим і готовим до складнощів проекту.

Розкажи коли і як розпочав танцювати? чи маєш якісь досягнення в хореографії, відзнаки?

– Танцювати почав у березні 2005 року. Подруга попросила підтримати її і разом піти на танці. Прийшли, у результаті займаюсь ними досі.  Не люблю хвастатись, Але досягнень чимало. Все це завдяки моїм батькам і тренеру Ользі Миколаївні. Найсерйозніше моє досягнення – чемпіон світу в номінації «юніори, електрик-бугі». Чемпіонат світу проходив у місті Пула, Хорватія, у 2008 році.

Нас тоді їздило 6 осіб, у Полтаву ми привезли 10 кубків. Також цього року дебютував у якості хореографа-постановника: на спільному концерті колективів «Ювента» та «Гарний настрій» на сцені свою майстерність продемонструвала моя група «папперів». Вийшло непогано.



– Хто за тебе вболіває найбільше, хто підтримує?

– Як я вже говорив, найбільше підтримують мене мої батьки і Ольга Миколаївна Демочко. А так само мої друзі-колеги. А вболівають за мене найбільше мої батьки. Словами не предати, як уболівають.

– Чи є в тебе кохана дівчина?

– Дівчини немає. Напевно, у мене складний характер, бо довго дівчата зі мною не затримуються.

Із ким із учасників шоу спілкуєшся?

– Спілкувався з усіма потроху, хлопці все дуже дружні та відкриті. Найбільше досі дружу з хлопцями з минулого сезону, а так само з хлопцями з рідної області, а так само з «сучасниками» з Росії та Білорусі.

– Хто для тебе найсуворіший суддя на проекті?

– Хм... Мабуть, Олексій Литвинов. У нього погляд суворий.



–  Що тобі, як танцівнику, дається найскладніше?

– Складніше за все мені, мабуть, дається класика і підтримки. Це явно не мій коник, хоча цього року хореографію ТетяниДенисової я таки осилив, і через танець за життя залишився на наступний день. А взагалі дається складніше за все те, від чого я найменше отримую кайф під час танцю.

Довідка «Кола»

Влад здобуває освіту інженера-будівельника. Вчиться на «бюджеті». Третьокурсник часто танцем захищає честь рідного університету.

Кросівки – друге хобі

Влад зі  знайомою. Кросівкам, як завжди, особливе місце у житті.Влад зі знайомою. Кросівкам, як завжди, особливе місце у житті.

– Чим окрім танців живеш, цікавишся?

– Крім танців, у мене захоплень небагато, бо танці з’їдають основну масу мого часу. Нині от радую батька – здаю на права. А ще люблю взуття – колекціоную кросівки. Це називається «снікер-культура». У кожної пари – своя історія, про це можна розповідати вічно. Коли-небудь відкрию в Полтаві музей снікер-культури.

– Скільки пар є в колекції Влада Гречки?

– Уже 34 пари, які могли б зайняти місце в музеї. Усі кросівки мої.

– Чим особливо цікава колекція?



– Є такі екземпляри, яких, можливо, в Україні немає, не те, що в Полтаві. Деякі пари носити вже не можна через втомленість матеріалу (у знайомих колекціонерів були випадки, коли взуття розсипалось на нозі). Такі екземпляри в мене найдорожчі. Але у нас мало хто в цьому розбирається. Їх в Україні можна купити за безцінь, а в Сполучених Штатах викласти кругленьку суму.

– Щоб це добро зберігати, треба місце, а ще, певно,  якихось правил дотримуватись?

–  Можна зберігати в коробках для взуття. Те, що ношу, стоїть у кімнаті. Дорогі й ексклюзивні знаходяться в коробках у шафі, виділеній спеціально для цього. Але у планах для однієї пари – найдорожчої – зробити бокс із оргскла з отворами для потрапляння туди повітря. Та поки що зайвих грошей на цю затію немає.

Майстер поппінгу Майстер поппінгу