Прокурор області Андрій Миронов серйозно взявся за хабарників і корупціонерів

Новини
23 вересня 2011 о 13:511096 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Прокурор області Андрій Миронов серйозно взявся за хабарників і корупціонерівCьогодні, 23 вересня, прокурор області Андрій Миронов провів брифінг стосовно боротьби із корупцією та хабарництвом.


– Спочатку хочу привітати всіх полтавців із святом, – розпочав розмову із журналістами Андрій Миронов. – Зараз дія всіх правоохоронних органів спрямована на протидію корупції та боротьбі із хабарництвом. А із 1 липня вступив у силу Закон України «Про засади запобігання і протидії корупції». Було створено спеціальний відділ прокуратури з боротьби із корупції та хабарництвом. Із липня органами прокуратури порушено 8 кримінальних справ, із яких три вже розслідувано і направлено до суду. За цей рік вчетверо збільшилась кількість засуджених службових осіб органів місцевого самоврядування. Голову Машівської райдержадміністрації було засуджено за оплату фіктивних робіт. Працівниками УБОЗ проректора із господарської роботи Полтавського педагогічного університету за те, що він направив двох працівників навчального закладу на роботи до свого приватного будинку, оштрафовано у судовому порядку на 850 гривень. Стабільно високою залишається і частка засуджених за такі злочини серед працівників правоохоронних органів – 9 осіб, серед них 2 – керівники підрозділів. Дізнавача Машівського райвідділу міліції за отримання хабара у 3500 гривень за не порушення кримінальної справи стосовно крадіжки засуджено до 6 років позбавлення волі та позбавлено звання старший лейтенант.

Протягом нинішнього року злочинами з ознаками корупційних діянь спричинено збитків державі на суму 534 тисячі гривень, відшкодовано 464 тисячі гривень, а оштрафовано на суму 94 тисячі гривень.

Також прокурор області розповів про кредитну спілку «Лубно».

– Ця спілка завдала 17 мільйонів гривень збитків, – розповів Андрій Миронов. – 3 особи заарештовано, проти них порушено кримінальну справу і подано матеріали слідства до прокуратури. Проти 7 осіб проводиться слідство. Не виявлено, щоб працівники прокуратури були причетні до справ цієї кредитної спілки.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter