У Полтаві афганці, чорнобильці та діти війни мітингують під облдержадміністрацією

Новини
28 вересня 2011 о 11:18808 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві афганці, чорнобильці та діти війни мітингують під облдержадміністрацією
Сьогодні, 28 вересня, у Полтаві під обласною державною адміністрацією з 9.00 влаштували мітинг.
Відстоювати свої права на пільги прийшли діти війни, ліквідатори аварії на ЧАЕС та учасник бойових дій у Афганістані. Найбільше серед мітингувальників пенсіонерів. Вони не побоялись прийти і заявити про свої проблеми. Пенсіонери, колишні солдати та «чорнобильці» стоять з плакатами і прапорами. Під стінами ОДА моментами включають сирену. Дехто з пенсіонерів  приніс з собою футбольні дудки. Вони хочуть, аби їх почули працівники адміністрації.

Учасники мітингу стверджують, що будуть стояти доти, поки до них  вийде  на зустріч хтось з адміністрації. А якщо потрібно – прийдуть і завтра.

Журналіст дізнавалась, чого ж хочуть мітингувальники.

- Мені сказали, що хочуть відмінити нам, дітям війни, пільги і 30% надбавку до пенсій, – каже Тетяна Георгіївна, дитина війни. - Тому я прийшла на мітинг. Стоятиму до кінця і добиватимусь своїх прав.

- Ми прийшли виразити свій протест діяльності нашого уряду, в  тому числі і президента, - говорить , - Микола Іванович, ліквідатор аварії ЧАЕС, - які не звертають уваги на злиденне життя людей. Як люди можуть бути задоволені теперішніми політиками. Вони влаштували цирк. Люди все розуміють тому і втходять з протестами. Політики набивають кармани і землю хочуть іще. А нам, що? Значить ми із землею підемо. Сьогодні не вийдуть (очільники області,  - автор), то завтра вийдуть. Будемо чекати поки вийдуть. Я чорнобилець, ліквідатор з перших днів. Був на групі. Згодом зняли групу і залишили 25% - 40 гривень. І що? А мені на лікування два рази в рік потрібно 6 тисяч. Де їх брати?

Нагадуємо, що нещодавно афганці з Полтави штурмували Верховну Раду України.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter