Проти полтавських перевізників АМКУ порушило справу

Новини
7 жовтня 2011 о 14:001356 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Володимир Оніщенко. Фото Андрія Іванова Адміністративна колегія територіального відділення АМКУ порушила справу проти фізичних осіб-підприємців Шупик М.М. та Шупик О.М. за ознаками зловживання монопольним становищем.


– Територіальним відділенням розглянуто звернення народного депутата України Левцун В.І. щодо колективного звернення жителів сіл Гожули та Біологічне Полтавського району, які вважають економічно необґрунтованим тариф, який застосовується перевізниками, що здійснюють пасажирські перевезення  на маршруті «м. Полтава – с.Біологічне», та виявлено порушення  у вигляді необґрунтованого нарахування ПДВ, – зазначив Володимир Оніщенко, голова територіального відділення АМКУ. – За цим фактом розпочата справа. Дослідження у справі триває.

Як встановило відділення, підприємці неправомірно  нараховували і стягували податок на додану вартість при визначені тарифів на пасажирські перевезення за маршрутом «Полтава – Біологічне»  при проїзді пасажирів із проміжних зупинок та в зворотному напряму, де на кінцевій зупинці відсутня автостанція, оскільки зазначені суб’єкти господарювання не є платниками вищевказаного податку.

Приватні перевізники обслуговують автобусні маршрути «Полтава – Біологічне» виключно в звичайному режимі руху, як переможці конкурсу, що проводив замовник – Полтавська обласна державна адміністрація.

Таким чином, інші перевізники не можуть здійснювати діяльність з перевезення пасажирів на маршруті сполученням «Полтава – Біологічне» і відповідно до цього у зазначених перевізників маються ознаки монопольного (домінуючого) становища на ринку пасажирських перевезень на зазначеному приміському маршруті.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter